Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Raj na zemlji u talijanskoj pokrajini Puglia


Borgo Aratico je seoski kompleks povijesne vrijednosti koji se nalazi u srcu doline Itrije, nedaleko grada Monopolia u talijanskoj pokrajini Puglia, okružen maslinama i vinogradima koji nude očaravajući krajolik. Sastoji se od glavne vile okružene sa petnaestak takozvanih „trullija“ - tradicionalnih apulskih koliba od suhog kamena. Ovo drevno prebivalište  pretvoreno je u profinjenu i atraktivnu rezidenciju koja omogućava gostima da uživaju u šarmantnom seoskom krajoliku, a da pritom zadrže maksimalnu udobnost.


Vila, obnovljena isključivo korištenjem lokalnih materijala, ima dvije odvojene stambene jedinice koje se po potrebi mogu spojiti u jedinstveno stambeno rješenje. Jedna od njih, sagrađena na području nekadašnje tvornice maslinovog ulja, naziva se "Limonaia", dok se druga zove "Chiancarella" podsjećajući na apulijski pod "chianca", koji se ponavlja u cijeloj vili. Otvoreni prostor okružen je zidovima od suhog kamena - oporavljen zahvaljujući vještini majstora zvanih "trullari" (graditelji trullija)  i ožbukanim fasadama, pri čemu su glavne jedinice rezidencije istaknute pažljivo planiranom rasvjetom koja povećava prostor i volumen.
 

Vanjski namještaj rezidencije u cijelosti je opremljen najnovijom Nardi kolekcijom. U hladu velike tende nalazi se modularni tapecirani Komodo set u nijansama taupe i sive boje - šarmantan kutak za razgovor i opuštanje. Za prijateljske večere na otvorenom, pored rustikalne kuhinje na otvorenom, nalazi se stol na razvlačenje Rio nadopunjen stolicama Net u različitim bojama. Bazen, savršeno uklopljen u seoski prostor, opremljen je udobnim i opuštajućim Atlantico ležaljkama suncobranima i Pop stolićima, u taupe boji kako bi se uklopili s krajolikom. Namještaj je dizajnirao Raffaello Galiotto.


Elegantan, raskošan i savršeno u skladu s okolnim krajolikom, Borgo Aratico je idealno mjesto za one koji vole odmor utemeljen na wellnessu i opuštanju, uz mogućnost da otkriju prirodne ljepote, u dijelu Italije koji se nalazi na popisu UNESCO-ove svjetske baštine.

Ukoliko i vi želite urediti svoje vrtove, terase, balkone proizvodima iz Nardi asortimana pregledajte Nardi ponudu u našem webshopu ili prelistajte kompletan katalog na sljedećem linku. Za sve upite i informacije slobodno nas kontaktirajte na shop@meblo.hr ili 098/301-636.