Moja košarica
Nema proizvoda

Pravila privatnosti

PRAVILA PRIVATNOSTI NA STRANICI
www.meblo.hr

U ovom tekstu ćemo Vam objasniti koje i kakve osobne podatke o Vama možemo prikupljati prilikom korištenja naše stranice i prilikom posjeta istoj, zašto ih prikupljamo, koja je njihova svrha, koja je pravna osnova takve obrade i koja su Vaša prava vezana uz zaštitu podataka.  To ćemo učiniti na način da Vam dajemo odgovore na pitanja kako biste lakše razumjeli našu politiku privatnosti i ujedno Vam dali sve potrebne informacije sukladno zakonskim propisima. 

Vlasnik stranice je ujedno i voditelj obrade podataka:
VODITELJ OBRADE PODATAKA:
MEBLO TRADE d.o.o., Remetinečka cesta 137, 10 000 Zagreb, OIB: 61918537027, MBS: 080200274, Telefon: 01/6596-400, e-mail: meblo@meblo.hr

ŠTO je osobni podatak?  Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.).

Koja je svrha prikupljanja osobnih podataka? Osobne podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga na našoj web stranici te podatke koje služimo u svrhu odgovora Vama kada nas kontaktirate putem našega kontakt obrasca.

Koje podatke obrađujemo?  Pristup stranici je slobodan i ne traži se registracija. Od osobnih podataka koje obavezno obrađujemo to činimo samo s onima koje dobrovoljno unesete, i ti podaci neće biti nikome preneseni niti vidljivi.

Prikupljanje, svrha i pravna osnova korištenja vaših osobnih podataka
Mi obrađujemo Vaše osobne podatke pošteno i zakonito i samo ako ste nam ih Vi dali.  Osim politike kolačića (u nastavku), Vaše podatke obrađujemo samo ako ste nam se obratili putem elektronske pošte s upitom.  Svrha obrade je u tom slučaju određena člankom 6. stavak 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podatka, s obzirom da je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora.
Također, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

Kako vršimo pohranu Vaših osobnih podataka? Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima spremat ćemo za vrijeme postojanja naše stranice. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo brisati, osim ako nam ne dopustite daljnje čuvanje Vaših osobnih podatka ili budemo u obvezi zakonski ih čuvati.

Koja su Vaša prava?
  • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili;
  • Pravo na traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka;
  • Pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva;
  • Pravo na prijenos podataka;
  • Pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
Kako ću ostvariti prava? To ćete učiniti tako da se obratite na našu adresu pisanim putem: MEBLO TRADE d.o.o., Remetinečka cesta 137, 10 000 Zagreb, OIB: 61918537027, MBS: 080200274, ili nam se obratite elektronskom poštom na adresu: meblo@meblo.hr, uz  napomenu - za zaštitu podataka. Mi u tom slučaju činimo sve da spriječimo zloporabe i ulažemo sve napore da potvrdimo Vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka te ćemo Vam odgovoriti u roku od 30 dana.

Kome dostavljamo Vaše osobne podatke?  Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima, osim ako nas Vi za to ne ovlastite. Samo ako je to nužno potrebno zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge naše web stranice, smatramo da Vašim pristajanjem na predmetni sadržaj, dajete privolu da Vaše osobne podatke dostavljamo našim partnerima/povezanim društvima koji su neophodni za ostvarivanje te funkcionalnosti uz primjenu najviših standarda zaštite podataka koje zahtijevamo od naših partnera/povezanih društava.

Što je s drugim stranicama i linkovima s naše stranice?  Moguće je da ćete na našoj stranici pronaći linkove na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od pravila naše web stranice. Takve treće strane mogu za svoje potrebe od Vas tražiti određene osobne podatke. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim stranama ili na stranice drugih portala, ne primjenjuju se ova Pravila privatnosti pa Vas svakako upozoravamo da obvezno prije korištenja bilo kojih stranica bude upoznati s Pravilima privatnosti na tim stranicama. Mi za njih ne snosimo nikakvu odgovornost.

Pravila o kolačićima
Kako bi se osigurao ispravan rad ovog web-mjesta, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Što su kolačići? Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti Vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu.

Na koji se način koristimo kolačićima? Na nekim se našim stranicama koristimo kolačićima koji nisu prijeko potrebni za prikaz web-mjesta, no omogućit će Vam ugodnije pregledavanje. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno. S pomoću kolačića spremaju se podaci poput jezika preglednika, kod web trgovina proizvodi koji su u košarici ili listi želja, jeste li ili ne pristali na našu uporabu kolačića na toj stranici i sl.

Osobni podaci
Informacije povezane s kolačićima ne služe za Vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

Kolačići trećih osoba
Ponekad u statističke svrhe koristimo i vanjske usluge za praćenje korištenja stranica, poput Google Analytics. U tom slučaju, Google će na Vaše računalo poslati svoje kolačiće – tzv. kolačiće treće strane. Isto se događa kada koristimo karte na Google Maps.

Kako se kontroliraju kolačići? Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem uređaju, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne. Ako ne želite na svome računalu primati kolačiće, svom pregledniku možete zadati da vas obavijesti kada ih detektira ili ih možete automatski sve odbiti. Također možete obrisati sve kolačiće koje ste već primili. Ako želite ograničiti ili blokirati kolačiće koji su vam već instalirani, to možete učiniti putem postavki svoga preglednika. Na koji način, saznajte preko funkcije “Help”/”Pomoć” unutar preglednika ili na stranici www.aboutcookies.org, gdje možete naći detaljne upute koje se odnose na različite preglednike.

Što je sa zaštitom djece na internetu?  Naša web stranica nije namijenjena djeci niti ima sadržaj koji bi mogao privući djecu te stoga ne namjeravamo ni u kojem slučaju prikupljati podatke djece.

Jesu li ova Pravila zaštite privatnosti trajna? Pridržavamo pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web stranice te Pravila zaštite privatnosti u bilo kojem trenutku. No, to nećemo činiti ni u kojem slučaju izvan naših načela o poštenoj, zakonitoj, informiranoj i točnoj obradi podataka. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi. Vi možete u svakom trenutku prestati koristiti našu stranicu u koliko se ne slažete s našim Pravilima privatnosti.


Lipanj, 2023.godine