Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Red Dot Design Award 2022



 
Nardi ni ovoga puta nije razočarao! U kolaboraciji sa dizajnerom Raffaellom Galiotto, Nardi nam je  predstavio najnoviju Doga kolekciju namještaja za vrt i terase koju obilježava svježi, lagani i ergonomski dizajn. Atraktivnost kolekcije Doga se očituje upravo iz same izrade jer su svi komadi izrađeni od polipropilena sa staklenim vlaknima. Cijela kolekcija je inspirirana dizajnom letvica, no Raffaello Galiotto dao joj je suvremeni zaokret uz objašnjenje:

„Svaka letvica je vrsta polucilindra koji leži na okviru i povezan je zahvaljujući sofisticiranom softveru za 3D modeliranje, što je dovelo do ugodnog vizualnom efekta i nezamislive mekoće.“



Kolekcija uključuje stolice, sa i bez rukonaslona, te fotelju - Doga. Doga Relax, Doga Bistrot, te monoblok niski stol. Sav namještaj je otporan na vanjske uvjete te UV zračenje. Također, zgodno je za napomenuti, cijela kolekcija se lako prenosi, skladišti i slaže što doprinosi vašoj fleksibilnosti prilikom raznih druženja. Važno je spomenuti kako je Doga kolekcija ECO friendly, odnosno potpuno je reciklabilna.

Što se tiče samog dizajna, stolice imaju fluidne linije obilježene upečatljivom interakcijom otvorenih i zatvorenih međuprostora isprekidanih horizontalnim letvicama koje se nastavljaju oko naslona za ruke. Dizajn je razigran i atraktivan te se lako adaptira svakom stilskom prostoru.

Nardi i Galloto su se pobrinuli da Doga kolekcija bude dostupna u širokom rasponu boja kako bi uspješno odgovarala svakom prostoru. Svi komadi  dolaze u vječno sofisticiranoj bijeloj boji za opuštajuće i romantičnije prostore; zatim antracit i tabaco boji za više industrijske i urbane sredine; toplim nijansama cappuccina za uklapanje u rustikalni ambijent i marsala boji za one koji žele dašak ekscentričnosti. Uvijek prisutne zelene nijanse poput mente, kruške i agave dostupne su za prirodnije okruženje.



Svakako možemo podrazumijevati kako je Doga kolekcija prikladna za sve vanjske prostore, bili oni dio kućne i intimne atmosfere ili pak dio javnog prostora kao što su razni ugostiteljski i hotelski objekti.

Kada podvučemo crtu, ne čudi nas što je Nardijeva fotelja Doga Relax izborila njemačku nagradu Red Dot Design Award 2022 godine koja je jedna od najstarijih i najvažnijih međunarodnih nagrada za dizajn visoke kvalitete.

Dragi Galloto, nas si svakako osvojio, a vjerujemo kako će te i Vi, dragi naši kupci, biti zadovoljni izborom Doga kolekcije koju možete pronaći na našem Meblo Trade webshopu, gdje je trenutno na 15% popusta u sklopu uskršnje akcije.