Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Sneak peek u nove Calligaris i Connubia kolekcije

Calligaris je svoju priču započeo još davne 1923. godine, u obliku male majstorske radnje Antonia Calligarisa, u općini Manzano, na sjeveroistoku Italije. U prvim desetljećima djelovanja, Calligaris je proizvodio jednostavne i cjenovno pristupačne stolice za široku upotrebu, a danas predstavlja jedno od najzvučnijih imena talijanske industrije namještaja koji se ponosi rješenjima za opremanje interijera koja su istovremeno elegantna, praktična, funkcionalna i udobna, te kao takva čine prostor toplim i inspirativnim.

Calligaris ide ukorak s vremenom te na taj način želi ukomponirati sve mogućnosti i karakteristike sadašnjosti u detalje koji namještaj i ukrasni pribor čine posebnim, drugačijim i suvremenim.

Calligaris se nosi idejom da dan započinje i završava u domu, u kojem živimo, jedemo, spavamo, radimo i zabavljamo se, te vodeći se time usmjerava idejna rješenja prema fleksibilnosti primjene uz dopadljiv dizajn te kvalitetnu izradu, od vrhunskih materijala, za veću izdržljivosti i dugovječnost namještaja. Calligaris je također poznat po primjeni nekonvencionalnih materijala i atipičnih tehnika završne obrade, što takav namještaj na prvi pogled razlikuje od drugih brendova.

U novoj kolekciji Calligaris nam donosi četiri nove priče i četiri različita životna stila

Calligaris predstavlja novu kolekciju 2021. godine, nastavljajući svoj ambiciozni projekt kako bi vam pružio cjelovitiji ukupni izgled. Radi se o kolekciji koja odražava povijest same tvrtke, kao i njezin najpoznatiji materijal: drvo. Calligaris ovom kolekcijom odaje počast tradiciji, zadržava duh prošlih vremena, ali paralelno je otvorena prema održivosti i najnovijim tržišnim trendovima.

Istodobno funkcionalni i eklektični, ali ujedno svestrani i izražajni, proizvodi Calligaris njeguju prirodnu sklonost svih nas da prostore u kojima živimo opremimo predmetima koji nam odgovaraju. Kakav god bio naš stil - praktičan i moderan, eklektičan i živopisan, profinjen i poetičan - Calligaris je idealan saveznik za stvaranje doma iz vaših snova, odražavajući vaš stil od blagovaonice do spavaće sobe.

Calligaris kolekcija Living

Pronaći svoje mjesto na ovom svijetu ono je što je zapravo u životu i bitno. Za Calligaris to znači ponuditi vam širok izbor modularnih elemenata i modernih oblika dizajniranih na način da svaki prostor čine autentičnim.

Calligaris kolekcija Dining

Blagovaonski stol simbol je zajedništva i zahvalnosti. Bilo da se radi o svakodnevnom ručku s vašom obitelj ili o improviziranoj večeri u-zadnji-čas za šačicu najbližih prijatelja. Calligaris je osigurao i dodatna mjesta, kako bi svatko uvijek bio dobrodošao u vaš dom. Cijelu kolekciju donosimo uskoro!

Calligaris kolekcija Sleeping

U spavaćoj sobi pozdravljate posljednje trenutke dana te u njoj otvarate oči pozdravljajući dan koji dolazi. Spavaća je soba mjesto nježnosti, opuštenosti i mira te je zato Calligaris osmislio spavaće sobe u kojima ćete bezbrižni tonuti u san, a buditi se puni energije. Kako izgleda cijela kolekcija otkrit ćemo vam uskoro.

Calligaris kolekcija working&playing

U vrijeme kada je multi-tasking postao krucijalna životna vještina, jednako nam je važan izgled i funkcionalnost stvari. Više ne kupujemo stvari samo zato što one lijepo izgledaju, već zato što su nam i praktične. S druge strane, želimo i da praktični predmeti budu estetski lijepi. Upravo je iz ovih razloga Calligaris predstavio kolekciju working&living, a uskoro je predstavljamo cijelu.

Noviteti iz kolekcije Connubia by Calligaris

Calligarisovo dugogodišnje iskustvo zaslužno je za pravovremeno prepoznavanje trendova i promjena u navikama i ukusima različitih generacija, na temelju čega je nastao potpuno novi brend pod nazivom Connubia (Connubia by Calligaris). Connubia se temelji na mladenačkom duhu i idejama novih generacija dizajnera i poduzetnika te njihovoj želji za stvaranjem novih vrijednosti namještaja povrh njihove same namjene.

Academy stolice iz kolekcije Connubia by Calligaris

Želite li u svoj dom unijeti mladenačku poletnost, jednom živahnom bojom podignuti čitav prostor, a odabirom materijala postići eklektičnost, ali istovremeno i dokazati da ste ukorak s trendovima? U tom će vas slučaju oduševiti stolice iz kolekcije Academy koje svojim prekrasnim bojama i jednostavnim dizajnom podignu čitav prostor. Stolica Academy je obavezan komad za svakoga tko voli kombinaciju udobnosti i stila.

Cozy stolice iz kolekcije Connubia by Calligaris

Jednostavnost i udobnost. Tako bismo kratko mogli opisati stolice iz kolekcije Cozy. Svojim nježnim bojama i lijepim dizajnom uklopit će se u svaki prostor - bilo da je riječ o blagovaonici, radnoj sobi ili pak spavaćoj sobi.

Stolica Lina s tapeciranim sjedištem iz Calligaris kolekcije

LINA je stolica u skandi stilu s okvirom od jasenova drva. Dostupna je u obliku šperploče ili s oblogom. Izrađena od održivih materijala kao što su FSC drvo i reciklirana regenerirana pređa Solna i Regen, Lina udiše novi život bilo kojem prostoru. Dolazi u više boja, a uvijek je možete presvući šarenim navlakama ili na nju postaviti šarene jastuke.

Stolica Lina iz Calligaris kolekcije

Klasika je uvijek in, a drvo je klasika. Pažljivo odabranim detaljima, vaše se drvo može uklopiti u bilo koji prostor, a isto tako u njemu može i plijeniti pozornost. Jedan od takvih komada namještaja jest i stolica Lina iz Calligaris kolekcije.

Fotelja Comfy iz Calligaris kolekcije

Suvremen i minimalistički dizajn, ali istovremeno ergonomski i izdašan razlog je zbog kojega se sve više ljudi odlučuje upravo na fotelju Comfy za čitanje dnevnih novina, knjiga, surfanje internetom ili pak ispijanje jutarnje kave uz milozvučne note.

Komoda Universal iz kolekcije Calligaris

Komodu Universal možete smjestiti u dnevni boravak, a kad vam tamo dosadi, možete je smjestiti u spavaću sobu ili pak blagovaonicu. Jedna komoda za tri prostorije? Tako je. Komoda Universal dostupna je u više boja te se stoga lako uklapa u bilo koji prostor, a šest ladica pruža prostor za pohranu vaših stvari.

Stol Peeno iz kolekcije Connubia by Calligaris

Zaboravite na glomazne drvene stolove od mahagonija kakve su imali naši roditelji, djedovi i bake. Odaberite moderan okrugli stol Peeno, napravljen od složeno isprepletenih komada drva i ploče od kaljenog stakla. Odaberite praktičnost i minimalizam.

Stol Nordic iz kolekcije Calligaris

Kada se stol Nordic razvuče, noge slijede duljinu ploče te su pričvršćene na okvir stola, a sam stol pruža prostor za do deset ljudi. Idealan je za nedjeljnji ručak sa širom obitelji ili slasnu večeru s najboljim prijateljima.

Tepih Hachiko iz kolekcije Connubia by Calligaris

Tepih je uvijek asocijacija na toplinu obiteljskog doma. Mjesto je to na kojem se igraju maleni, ali i oni dovoljno odrasli kako bi se igrali s malenima. Okrugli tepih Hachiko izrađen je od 60% polipropilena i 40% poliestera i dostupan je u dvije boje.

Krevet Landa iz kolekcije Calligaris

Visoko uzglavlje s dvostrukim uzglavljem krevetu Landa daje glamurozan izgled. Navlake uzglavlja i okvira kreveta potpuno su skidive pa se ne morate bojati da će se u njima skupljati prašina. Krevet je mjesto u kojem provedete od 6 do 8 sati svaki dan pa se pobrinite da si osigurate maksimalnu udobnost i komfor.

Noćni ormarić Universal iz Calligaris kolekcije

Noćni ormarić Universal jednostavnog je dizajna. Dvije ladice dolaze bez ručkica te su opremljene mekim mehanizmom za zatvaranje. Uklopit će se u gotovo svaku spavaću sobu zbog svog jednostavnog dizajna te vam osigurati dodatan prostor za pohranu stvari.

Ovdje smo izdvojili tek poneke komade iz nove Calligaris i Connubia kolekcije. Kompletan novi katalog donosimo uskoro. Za upite vezane uz cijenu i sve ostale detalje slobodno nam se obratite na shop@meblo.hr ili na 098/301-636.