Moja košarica
Nema proizvoda

Gdje baciti stari namještaj i madrace?

 Stari namještaj i madrace možete odložiti u reciklažnim dvorištima ili možete naručiti odvoz otpada s kućne adrese. Alternativa bacanju namještaja je prodaja ili donacija.

1. Mogu li odložiti stari namještaj u reciklažnom dvorištu?

U većini slučajeva da. Ljude često zabrinjava kako pravilno odlagati stari namještaj, a lokalne reciklažna dvorišta nude odličnu opciju. One su opremljene za prihvat različitih vrsta otpada, uključujući stari namještaj. Nakon što odložite stari namještaj, on se tamo reciklira ili odlaže na ekološki prihvatljiv način.
Svakako se informirajte prije odlaganja namještaja i madraca u reciklažnim dvorištima zbog različitih pravila i uvjeta prihvata otpada.
 

2. Može li se stari namještaj darovati?

Naravno, darivanje starog namještaja je i humanitarna i ekološka opcija. Mnoge dobrotvorne organizacije rado prihvaćaju donacije namještaja. Također, možete potražiti lokalne ustanove poput azila, domova za starije ili domova za nezbrinutu djecu koje bi mogle imati koristi od vašeg starog namještaja.
Prije darivanja namještaja uvjerite se da je on u upotrebljivom stanju, ako nije, razmislite o nekoj drugoj opciji poput reciklaže.
 

3. Postoji li mogućnost odvoza starog namještaja?

Da, mnoge tvrtke pružaju usluge za odvoz starog namještaja. One će doći do vaše lokacije, pokupiti namještaj i pravilno ga odložiti. Međutim, prije nego što angažirate takvu uslugu, uvijek se posavjetujte o njihovim metodama odlaganja kako biste bili sigurni da se vaš stari namještaj odlaže na ekološki prihvatljiv način.
 

4. Je li moguće prodati stari namještaj?

Da, prodaja starog namještaja je uobičajena praksa. Moguće je to učiniti putem raznih internetskih platformi poput Njuškala ili Facebook Marketplacea. No, bitno je napomenuti da će stanje i kvaliteta namještaja utjecati na mogućnost i cijenu prodaje.