Moja košarica
Nema proizvoda

Kako osvježiti i oprati madrac?

 1. Kako osvježiti madrac?

Osvježavanje madraca može biti ključno za održavanje njegove svježine i udobnosti. Postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti za osvježavanje madraca:
  • Usisavanje: Prvo usisajte madrac kako biste uklonili prašinu i alergene. Koristite nastavak za usisavanje madraca ili namještaja na vašem usisavaču.
  • Soda bikarbona: Soda bikarbona je izvrsna za neutralizaciju mirisa. Posipajte sodu bikarbonu po cijeloj površini madraca, ostavite da djeluje nekoliko sati (ili preko noći ako je moguće), a zatim usisajte.
  • Prozračivanje: Ako je moguće, iznesite madrac na svjež zrak. Sunčeva svjetlost može pomoći u ubijanju bakterija, a svjež zrak može pomoći u osvježavanju madraca.
 

2. Kako ukloniti mrlje s madraca?

Za uklanjanje mrlja s madraca, koristite mješavinu blagog sapuna i tople vode. Nanesite smjesu na mrlju i lagano trljajte krpom. Nemojte previše namakati madrac kako ne bi došlo do stvaranja plijesni.
  • Koristite mješavinu blagog sapuna i tople vode za uklanjanje mrlja.
  • Nanesite smjesu na mrlju i lagano trljajte krpom.
  • Nemojte previše namakati madrac.
Postoji mogućnost da se tvrdokrone mrlje ipak ne mogu ukloniti, tada je najbolje potražiti pomoć stručnjaka ili kupiti novi madrac.

3. Koliko često treba okretati madrac?

Većina proizvođača preporučuje okretanje madraca svakih šest mjeseci do godinu dana. Ovo pomaže ravnomjernoj raspodjeli težine i produžuje vijek trajanja madraca.

4. Kako zaštititi madrac?

Za zaštitu madraca preporučuje se upotreba zaštitne navlake za madrac. Ovaj pokrov štiti madrac od mrlja, prašine i alergena, a može se lako skinuti i oprati.