Moja košarica
Nema proizvoda

Njegovanje i zaštita drvenog namještaja

1. Kako čistiti drveni namještaj?

Čišćenje drvenog namještaja zahtijeva određenu pažnju. Koristite blagu mješavinu vode i sapuna za pranje posuđa, nanoseći ju mekom krpom. Izbjegavajte korištenje previše vode kako ne biste oštetili drvo. Nakon čišćenja, obavezno posušite namještaj suhom krpom.

2. Kako zaštititi drveni stol?

Za zaštitu drvenog namještaja od ogrebotina koristite podmetače i stolnjake kako biste spriječili izravni kontakt s oštrim predmetima. Također, možete koristiti specijalizirane proizvode za zaštitu drva, kao što su voskovi ili zaštitni lakovi.


3. Kako njegovati drveni namještaj?

Redovito održavanje drvenog namještaja uključuje čišćenje prašine, redovito poliranje i povremeno premazivanje voskom. Također je bitno zaštititi drveni namještaj od izravnog sunčevog svjetla i ekstremnih temperatura.

4. Kako obnoviti oštećeni drveni namještaj?

Obnavljanje oštećenog drvenog namještaja zahtijeva strpljenje i prave alate. Za manje ogrebotine, koristite orah ili badem za popunjavanje. Za veće štete, možete koristiti kit za drvo ili se obratiti stručnjaku.

5. Kako zaštititi drveni namještaj od insekata?

Za zaštitu drvenog namještaja od insekata koristite insekticide na bazi borove smole ili prirodne metode kao što su ulje čajevca ili lavande. Redovito provjeravajte namještaj kako biste što prije otkrili znakove prisustva insekata.