Moja košarica
Nema proizvoda

16. sezona InDizajna s Mirjanom Mikulec

U novoj 16. sezoni emisije InDizajn s Mirjanom Mikulec ponovno smo ponosno sudjelovali u nagradnim Iznenadi me makeoverima! Zajedno sa Mirjanom uljepšali smo domove novih pobjednika nagradnog natječaja i prikazali kako se uz malo detalja može postići velika promjena. Mnoštvo inspiracije, estetike i dizajnerskih ideja pratite u novoj sezoni InDizajna samo na RTL-u svake nedjelje u popodnevnom terminu. 

U nastavku pogledajte do sad objavljene epizode nagradnog makeovera Iznenadi me: 

Epizoda 1:

U prvoj epzodi iznenadili smo Igora u Zagrebu. Monotoni dnevni boravak sa starinskim namještajem dobio je novo ruho. Prostor koji je bio natrpan nespojivim zastarjelim dekorom osvježili smo i razdjelili na tri cjeline. Kao bazu smo uzeli različite nijanse sive boje na zidovima i stropu, te smo jedan zid ukrasili Komar tapetom Yesterday. Na podu smo kao osnovu postavili dva tepiha u dvije različite nijanse. A ostatak prostora nadopunili smo neutralnim većim komadima i šarenim detaljima. Po Igorovoj želji blagovaonski prostor smo učinili većim, u čijem centru se nalazi stol Tivoli na razvlačenje i jarke žute stolice Bahia. Radni prostor sa pregršt svijetla odlikuje se radnim stolom Nordic koji svojim modernim minimalističkim nordijskim diizajnom komplementira ostatak prostorije, a u dijelu prostorije gdje je predviđen dnevni odmor glavni akter je funkcionalna kutna garnitura Sherman koja se lijepo uklopila u kompletni dizajn uz dva siva taburea Loop. Nadamo se da će Igor uživati provoditi vrijeme u svojoj novoj dnevnoj sobi!
Epizoda 2:


U novoj epizodi preuredili smo dnevnu sobu koju je prijavila Valentina. Ona čuva stan prijateljima dok su na putovanju, i odlučila ih je iznenaditi super makeoverom. Uz prostorni raspored bez plana, oštećeni namještaj i improviziranu komodu, ovom dnevnom boravku bilo je prijeko potrebno preuređenje. Trosjed Martin zauzeo je glavni dio prostora, a ispred njega smo postavili stolić Triangle neobičnog oblika, povrh dva tepiha Pleter različite nijanse. Neutralne boje lijepo su se uklopile u nove boje zidova, i savršeno kontrastirale živahnim biljkama koje su postavljene kao dekoracija. Elegantna komoda Adam zaokružila je cijelu priču uz stolicu Bess koja služi u ulozi fotelje. Sigurni smo da su vlasnici stana bili ugodno iznenađeni preuređenjem!

 
Epizoda 3:

U trećoj epizodi u svoj tek useljeni dom pozvali su nas Josip i njegova djevojka, koji su za makeover prijavili svoju nedovršenu blagovaonu. Adaptirani balkon sa nadstrešnicom, zbog visokih troškova adaptacije ostao je prazan prostor koji smo preuredili u ugodnu i ambijentalnu blagovaonu. Sivo-bijela kombinacija dugaških zastora osigurala je potrebnu privatnost, ali je istovremeno prostoru dala i dovoljno osvjetljenja. Centar ove moderne blagovaone postao je stol Arya koji svojim zanimljivim nogama plijenu pažnju. Obrada ploče stola u industrijskom stilu, savršeno je konstrastna puderastim baršunastim stolicama Dateo, te zajedno sa upečatljivom komodom Gold Vein sa zlatnim dekorom, stvara koherentnu dizajnersku cjelinu. Uz još malo strateški pozicioniranih detalja, ovaj nekada prazan i bezličan prostor, sada je idealno mjesto za obiteljska druženja i zabavljanje gostiju. 


Epizoda 4:

U ovotjednom prilogu Iznenadi me, među mnogobrojnim prijavama makeover je osvojila mlada studentica Iva, koja je prijavila svoj dnevni boravak. Zastarjeli dizajn i neudobni namještaj netragom su nestali iz ovog prostora, a na njihovo mjesto došla je moderna utopija koja neodoljivo poziva na druženje. Poigrali smo se bojama i geometrijskim oblicima, te se dnevna soba sada savršeno uklapa u otvorenom konceptu sa kuhinjom i blagovaonom. Bogatom plavom bojom na zidu izazvali smo dimenzije prostora, i idealno ju kombinirali sa žutim dvosjedom Cloud. Cijela paleta zaokružena je sa tepihom Kelim orijentalnog uzorka koji prostoru daje zanimljiv ugođaj. Neutralni klupski stolići Rigoli i Melzo pružit će dovoljno mjesta za odlaganje, a dašak ambijenta sukladnog tepihu pruža i nova TV jedinica - konzola Bastidon. Od bezličnog prostora stvorili smo putovanje kroz moderan dizajn živahnih boja, uz parolu - manje je više, obogaćeno dobro promišljenim detaljima koji daju cjelovitost ovoj priči i suptilno naglašavaju ukus vlasnice.