Moja košarica
Nema proizvoda

Iz medija

16. sezona InDizajna s Mirjanom Mikulec

U novoj 16. sezoni emisije InDizajn s Mirjanom Mikulec ponovno smo ponosno sudjelovali u nagradnim Iznenadi me makeoverima! Zajedno sa Mirjanom uljepšali smo domove novih pobjednika nagradnog natječaja i prikazali kako se uz malo detalja može postići velika promjena. Mnoštvo inspiracije, estetike i dizajnerskih ideja pratite u novoj sezoni InDizajna samo na RTL-u svake nedjelje u popodnevnom terminu. 

U nastavku pogledajte do sad objavljene epizode nagradnog makeovera Iznenadi me: 

Epizoda 1:

U prvoj epzodi iznenadili smo Igora u Zagrebu. Monotoni dnevni boravak sa starinskim namještajem dobio je novo ruho. Prostor koji je bio natrpan nespojivim zastarjelim dekorom osvježili smo i razdjelili na tri cjeline. Kao baza uzete su različite nijanse sive boje na zidovima i stropu, te je jedan zid ukrašen Komar tapetom Yesterday. Na podu su kao osnova postavljena dva tepiha u dvije različite nijanse. A ostatak prostora nadopunjen je neutralnim većim komadima i šarenim detaljima. Po Igorovoj želji blagovaonski prostor učinjen je većim, u čijem centru se nalazi stol Tivoli na razvlačenje i jarke žute stolice Bahia. Radni prostor sa pregršt svijetla odlikuje se radnim stolom Nordic koji svojim modernim minimalističkim nordijskim diizajnom komplementira ostatak prostorije, a u dijelu prostorije gdje je predviđen dnevni odmor glavni akter je funkcionalna kutna garnitura Sherman koja se lijepo uklopila u kompletni dizajn uz dva siva taburea Loop. Nadamo se da će Igor uživati provoditi vrijeme u svojoj novoj dnevnoj sobi!
Epizoda 2:


U novoj epizodi preureena je dnevna soba koju je prijavila Valentina. Ona čuva stan prijateljima dok su na putovanju, i odlučila ih je iznenaditi super makeoverom. Uz prostorni raspored bez plana, oštećeni namještaj i improviziranu komodu, ovom dnevnom boravku bilo je prijeko potrebno preuređenje. Trosjed Martin zauzeo je glavni dio prostora, a ispred njega postavljen je stolić Triangle neobičnog oblika, povrh dva tepiha Pleter različite nijanse. Neutralne boje lijepo su se uklopile u nove boje zidova, i savršeno kontrastirale živahnim biljkama koje su postavljene kao dekoracija. Elegantna komoda Adam zaokružila je cijelu priču uz stolicu Bess koja služi u ulozi fotelje. Sigurni smo da su vlasnici stana bili ugodno iznenađeni preuređenjem!

 
Epizoda 3:

U trećoj epizodi u svoj tek useljeni dom pozvali su nas Josip i njegova djevojka, koji su za makeover prijavili svoju nedovršenu blagovaonu. Adaptirani balkon sa nadstrešnicom, zbog visokih troškova adaptacije ostao je prazan prostor koji je preuređen u ugodnu i ambijentalnu blagovaonu. Sivo-bijela kombinacija dugačkih zastora osigurala je potrebnu privatnost, ali je istovremeno prostoru dala i dovoljno osvjetljenja. Centar ove moderne blagovaone postao je stol Arya koji svojim zanimljivim nogama plijenu pažnju. Obrada ploče stola u industrijskom stilu, savršeno je konstrastna puderastim baršunastim stolicama Dateo, te zajedno sa upečatljivom komodom Gold Vein sa zlatnim dekorom, stvara koherentnu dizajnersku cjelinu. Uz još malo strateški pozicioniranih detalja, ovaj nekada prazan i bezličan prostor, sada je idealno mjesto za obiteljska druženja i zabavljanje gostiju. 


Epizoda 4:

U ovotjednom prilogu Iznenadi me, među mnogobrojnim prijavama makeover je osvojila mlada studentica Iva, koja je prijavila svoj dnevni boravak. Zastarjeli dizajn i neudobni namještaj netragom su nestali iz ovog prostora, a na njihovo mjesto došla je moderna utopija koja neodoljivo poziva na druženje. Mirjana se poigrala bojama i geometrijskim oblicima, te se dnevna soba sada savršeno uklapa u otvorenom konceptu sa kuhinjom i blagovaonom. Bogatom plavom bojom na zidu izazvana je dimenzije prostora, i idealno kombinirana sa žutim dvosjedom Cloud. Cijela paleta zaokružena je sa tepihom Kelim orijentalnog uzorka koji prostoru daje zanimljiv ugođaj. Neutralni klupski stolići Rigoli i Melzo pružit će dovoljno mjesta za odlaganje, a dašak ambijenta sukladnog tepihu pruža i nova TV jedinica - konzola Bastidon. Od bezličnog prostora stvoreno je putovanje kroz moderan dizajn živahnih boja, uz parolu - manje je više, obogaćeno dobro promišljenim detaljima koji daju cjelovitost ovoj priči i suptilno naglašavaju ukus vlasnice.

Epizoda 5:

U petoj epizodi InDizajn Iznenadi Me makovera preuredili smo spavaću sobu za Ljubičinog unuka koju je ona prijavila kako bi ga iznenadila. Neodržavani bezlični zidovi osvježeni su novih ruhom, uz štukature koje im daju dimenziju, i koje su popraćene sa zanimljivim šarenim platnom umjesto tapete. S obzirom da je prostor dosta visok, odluka je pala na dvije nijanse zelene koje su lijepo izbalansirale, a na jedan zid dodane su i police za pohranu i isticanje detalja koji pridodaju ambijentu. Stari radni stol koji više nije bio potreban izbačen je van, a na njegovo mjesto postavljen je veliki funkcionalni Alples ormar bijele boje koji pruža dovoljno mogućnosti za pohranu a također je dovoljno suptilan da ne preuzme prostoriju. Manji krevet zamjenjen je većim krevetom Comfort Supreme, sa novim madracem Adry Cool, i okrenut na drugi zid kako bi dobili više prostora. Pored novog kreveta smjestio se i efektni noćni ormarić Tibaldi. Neki komadi namještaja su zadržani, poput bijele komode i drvene vješalice koje su se idealno uklopile u cijeli dizajn. 
Epizoda 6:

U posljednoj epizodi preuredili smo dnevnu sobu simpatične Marije i njezinog supruga. Ogroman prostor koji je bio zakrčen zastarjelom i već lagano oronulom garniturom pretvorili smo u pravi mali raj za opuštanje. Bazu prostora, odnosno zidove, Mirjana je iskoristila kako bi vizualno smanjila prostor, te ga stilski oblikovala koristeći se pametnom igrom boja, uzoraka i tekstura. Zidnim lajsnama odvojeni su sektori koji su prostoru, uz geometrijsku Komar tapetu, dali zaigran i zaokružen izgled. Prozor dnevne sobe sada je skriven zavjesama u svijetlijim tonovima, a glavnu ulogu u prostoriji sada ima nova Nicoletti Home garnitura u nijansama sive. Igra tamnih i svijetlih nijansi savršeno se uklopila uz već postojeći namještaj od kojih su sjenila lampi osvježena crnom bojom. Fotelja Poeti i moderni klupski stolići Wire, dali su kontrast masivnoj TV jedinici koju smo djelomično zadržali, i stvorili harmoničan dekor. Nadamo se da će Marija i njen suprug uživati u gledanju omiljenih TV emisija. 
 Epizoda 7:

U ovoj epizodi makeover je osvojila dječja soba malog FIlipa, kojeg je prijavila mama Maja. S obzirom da se radi o 11-godišnjaku bilo je bitno pobrinuti se o aspektima odrastanja. Za djecu koja tek ulaze u tinejđerske godine potrebno je prilagoditi prostor kako bi prostor ostao prilagodljiv odrastanju i raznim interesima koje dijete mogu zanimati u dijelu života kada najviše razvija svoju osobnost. Zadržane su neutralne boje uz jarke naglaske kako bi prostor ostao prilagodljivim, uz mladenački štih. Dio namještaja je zadržan i obnovljen, a kako nema potrebe za radnim stolom u ovoj sobi, dobivena je mogućnost za ukomponirati veću dimenziju Alples kreveta Center, a Filip će imati miran i zdrav san na TED Bed madracu Aktiv plus. Mali detalji ukrasili su sobu i dali joj osobnost, dok su tepih Apotema i tabure Loop zaokružili neutralno-jarki izričaj boja u skladnu cjelinu. Nadamo se da će Filip uživati igrajući se u svojoj novoj sobi. 
 


Epizoda 8:

U ovotjednoj epizodi iznenadili smo mladu obitelj iz Zagreba. U renovaciji doma zaustavili su se na blagovaoni, u kojoj privremeno stoji stari blagovaonski stol i ne uparene stolice. Kao baza nove blagovaone Mirjana je odabrala stol Verano, koji se po potrebi jednostavnih mehanizmom može i razvući na veću dimenziju kako bi omogućio prostor za veća obiteljska i prijateljska druženja. Ostatak prostora uređen je u sivim tonovima, te su stoga za razbijanje monokromatike odabrane moderne blagovaonske stolice Ziggy u smaragdno zelenoj boji. Kontrast se lijepo uklopio u prostor, te održao suvremenu notu dizajna. Lampa Odine smjestila se direktno iznad stola i osigurala dovoljno osvjetljenja u blagovaonskom dijelu prostora. Uz nekoliko ručno izrađenih DIY detalja, i tepih u nježnim nijansama, zaokružena je ova stilska priča. Mlada obitelj dobila je prostor za svakodnevne objede i druženja koji se savršeno uklapa u ostatak interijera, modernu i elegantnu oazu jednostavnih ali efektnih linija. Epizoda 9:

U devetoj epizodu iznenadili smo Kristinu iz Zagreba, koja je na nagradni natječaj prijavila svoj dnevni boravak. Nakon useljavanja, mnogo stvari i komada namještaja skupljenih sa različitih strana završili su u njezinom dnevnom boravku kojem je bio potreban makeover. Radni stol premješten je u drugu prostoriju tako da je nastalo i više mjesta što je pružilo priliku za prozračnijim uređenjem. S obzirom da u prostoriji ima dovoljno dnevnog svijetla, postavljena rasvjeta je jednostavna, a kosi krov i jedan zid mogli smo obojiti u sivu nijansu bez da prostor postane vizualno manji. Kristina je željela zadržati stolić tako da je Mirjana uzevši to u obzir, složila ostatak dizajna. Dvosjed Vinny u tirkiznoj nijansi unio je boje u prostor i pridao lijepi kontrast zadržanom stoliću, a s njim se idealno uklopila i fotelja Ogiaro. Tv komoda Factory i tepih Spiros u neutralnim nijansama zaokružili su cijelu priču i stvorili ugodan ambijent za druženje i opuštanje. 

 Epizoda 10:

U 10. epizodi imali smo duplo iznenađenje. Iznenadili smo Andreu, koja je za makeover prijavila blagovaonicu svoje sestre. Nakon 10 godina svakodnevnog korištenja, dotrajali stol i stolice dobili su osvježenje. Od jednobojnog bijelog prostora napravljena je mala moderna oaza za druženje i objedovanje. Jedan od zidova obojan je u sivu boju, što je dalo super osnovu za unošenje boje u prostor. Kao centar blagovaone postavljen je okrugli Calligaris tepih Medley, na kojem se smjestio upečatljivi stol Vortex zanimljive baze, također okruglog oblika. Iznad stola, kao novo rješenje za prostorno osvjetljenje, lampa Modo Wire Round savršeno se uklopila sa svojom žičanom strukturom. Narančaste stolice svojom nijansom osvježavaju prostor, a ostatak detalja poput zaigrane vješalice, modernih vaza  i zidnog sata Allora naglasili su boju u prostoru, te povezali cijelu priču u koherentnu cjelinu. 

  
Epizoda 11:

Ovoga puta iznenadili smo mlade zaručnike preuredivši im dnevni boravak, koji je zapeo u renovaciji, natrpan starim namještajem koji se nikako ne uklapa u prostor. Zidove smo sredili i obojali u sivo, te ih ukrasili štukaturama u zanimljivim oblicima kako bi podigli ovu malu dnevnu sobu sa suptilnim detaljima. Monokromatski efekt korišten na zidovima pomogao je naglasiti ostatak namještaja u prostoru. Preokrenuvši raspored namještaja poigrali smo se sa prostorom, a neke stare komade namještaja koje nam je vlasnica ustupila odlučili smo obnoviti i uklopiti u novi prostor.. Nova garnitura BonBon meke teksture u svijeloj nijansi postala je centralni komad ovog boravka, dok je fotelja College pridodala moderan i mladenački štih. Sjedeći centralni dio zaokružio je i elegantni klupski stolić Puro. Odabran je tepih neutralne nijanse i decentnog uzorka, kako bi pružio kontrastnu bazu zidovima, a bojom smo se poigrali koristeći se živahnim dekoracijama i jastučićima. 

Epizoda 12:

Zadnji ovosezonski makeover otišao je u dom mlade obitelji koji je pred samo godinu dana potpuno uništen u požaru. Nakon mukotrpne obnove, došao je na red i dnevni boravak gdje smo i mi pristigli u pomoć. Prostor dnevne sobe velik je i prostran, no trenutno bez namještaja. Zanimljiva igra boja na specijalno dizajniranim panelima postala je glavni akcent prostora, te je uz duge zavjere pomogla vizualno smanjiti prostor i dati mu toplinu. Dok su zidovi obojani u nježnu nijansu svijetlo sive, naglasak boje na panelima i u prostoru bio je na crnoj i rozoj boji. Za glavno prostorno osvjeljenje odabrana je visilica Caps. Prostrana i udobna garnitura Vega-Z meke teksture smjestila se u centar prostora, a s njezinim ravnim linijama savršeno su se uklopio i set staklenih klupskih stolića Burano. Tepihom Sky pastelnih nijansi povezali smo sve boje korištene u prostoru, a TV komodom Horizon dodali još malo topline u atmosferu. Nekoliko pomno promišljenih detalja poput vaza, mirisnih svijeća i ukrasnih jastučića zaokružili su cijelu priću i pomoglo stvoriti udoban obiteljski dnevni boravak.