Moja košarica
Nema proizvoda

Calligaris noviteti

2018. godine Calligaris je proslavio 95. Godina poslovanja. Kroz ovo dugo putovanje, koje je utemeljeno na neprekidnom zalaganju za kvalitetu i inovaciju, nekada maleni proizvođač stolica postao je velika kompanija koja je danas. Godinu za godinom, Calligaris proizvodi su sve cijenjeniji zbog svoje funkcionalnosti i dizajna, zahvaljujući između ostalog, i dizajnerima koji kroz vječno promjenjive oblike spretno interpretiraju moderni duh tvrtke i iskustvo u proizvodnji.

Proizvodi za 2018. godinu su, kao i uvijek, vrlo raznoliki, i podržavaju širok spektar načina života modernog svijeta. Kolekcija sadrži tapecirane stolice i fotelje, blagovaonske stolove i klupske stoliće. Ovo su samo neki od najistaknutijih noviteta iz Calligaris ponude:

Ključni izraz je „maksimalna fleksibilnost“. Prateći trend fluidnosti prostora pri dizajnu interijera, sloboda upotrebe je karakteristika koja je prisutna u svim novim Calligaris projektima.


STOLICA LIBERTY
 

 

Stolica LIBERTY koju je Archirivolto dizajnirao za vanjsku i unutarnju upotrebu, interpretira meke i balansirane linije poznatih Thonet stolica u modernom obratu. Izrađena je od polipropilena što ju čini laganom i funkcionalnom. Dostupna je u 8 različitih boja inspiriranih 70-ima koje je transformiraju u ikonu dizajna, ali istovremeno i pristupačan i fleksibilan komad namještaja.


FOTELJA COCO


 

Kreativnost dizajnera Busetti Garuti Redaelli proizvela je profinjenu i udobnu COCO fotelju, sa svojim obilnim proporcijama i delikatnim stilom inspiriranim 50im godinama. COCO  ima ohrabrujuć i bezvremenski šarm, a savršeno se snalazi u ulozi samostalnog komada namještaja, gdje svojom pojavom unaprijeđuje svaki prostor u domu, bilo to u dnevnoj, radnoj ili spavaćoj sobi.

 

STOL ICARO


 

Funkcionalnost i snažan indentitet su prepoznatljive osobine kolekcije stolova 2018, sa specijalnim fokusom na stolove na razvlačenje. Prvi puta, Calligaris stolovi uključuju električni mehanizam za podešavanje širine stola. Njegovo ime je LAB i posvećen je pametnim domovima koji se mogu transformirati i dati novi oblik uživanju i druženju. ICARO je čvrst i elegantan stol koji je dizajnirao Archirivolto. Dolazi u pravokutnoj ili okrugloj verziji, fiksan i sa mogućnošću razvlačenja. Ono što ovu kolekciju čini vrlo posebnom je čijenica da se bazna konstrukcija od drva jasena može kombinirati sa gornjim pločama iz širokog raspona oblika, veličina i materijala.


KOLEKCIJA STELLAR 
Busetti Garuti Redaelli, dizajnirali su okrugli stol STELLAR, koji se odlikuje specifičnom elegantnom bazom. Kombinacija tankih metalnih šipki koje su međusobno isprepletene čine trodimenzionalni oblik koji podsjeća na zvijezdu. Sofisticirana i lagana struktura čvrsto podupire okruglu gornju ploču koja je dostupna u dvije veličine i različitim materijalima, kao blagovaonski stol ili kao klupski stolić.
 

KOLEKCIJA MIES

 
Kolekcija MIES je priznanje ikoničnom Barcelona trosjedu na razvlačenje koji je dizajnirao Mies Van der Rohe. Ispiriran njime, Cavezzana je razvio set stacionalnih i modularnih komponenti koji se spajaju zajedno u prirodnu i ukusnu eleganciju koja je postignuta kroz vješt odabir materijala i pozornosti na detalje.