Moja košarica
Nema proizvoda

NOVO! Fotelja Reef by Connubia

 

„100% zelena fotelja by
Connubia gdje je svaki element dizajniran i osmišljen prema
eko-održivom i kružnom
pristupu."

Fotelju Reef definiraju jarke boje i ozareni duh koje označavaju novu svijest o dizajnu koji se nameće kao inovativno rješenje prema održivoj i eko- odgovornoj proizvodnji. Dizaj je bezvremenski, ali iznimno suvremeni. To je razlog zašto njegove linije izvlače bezvremensku, ali modernu fotelju u kojoj je svaki element izrade proučavan kroz eko-održivu perspektivu; savršenim izrazom objašnjeno  "Greenbow", temeljne filozofije Calligaris Grupe.


 

 Svaki korišteni materijal, od unutarnjeg okvira, ispune, tkanine pa do ambalaže je odabran radi svog  ekološki održivog  i kružnog pristupa. Ispunu sačinjava reciklirani poliuretanska pjena dobivena aglomeracijom glomaznog otpada (sofa, madraci) te od proizvodnog otpada iz industrije namještaja i tekstila. Drugi materijal koji se koristi za ispunu  je vata od termovezanog poliesterskog vlakna koje se sastoji od najmanje 70% poliesterskih vlakana dobivenih od reciklirane post-potrošačke bijele poliesterske posude.


No, osim toga, inovacija upravo leži u tkanini kojom je fotelja Reef presvučena . Tkanina je u cijelosti satkana od  reciklirane plastike i to u najvećem dijelu od plastičnih krhotina koje plutaju našim morima ponajviše od jednokratnih plastičnih boca koje su namijenjene za odlagalište otpada. Tkanina je osmišljena i napravljena u kooperaciji sa  SEAQUAL-om, zajednici koja se bori protiv pomorskih zagađenja i čišćenja od plastike.

Za svaki proizvedenu fotelju Reef  koristi se 100 plastičnih boca izvučenih iz mora, time doprinoseći konkretnoj misiji čišćenja mora, oceana pa i konačnici i cijele planete. Projekt ide u tolike razmjere u svojoj ideji održivosti da koristi samo reciklirani karton kada je riječ o realizaciji pakiranja.  Zeleni DNK naslonjača Reef prepoznaje se i u unutarnjoj strukturi koju čini drvo iz šuma s FSC® certifikatom (FSC-C002023). FSC® certifikat objedinjuje proizvode koji sadrže drvo iz šuma kojima se gospodari ispravno i odgovorno prema na strogim ekološkim, društvenim i ekonomskim standardima.

Osim što je fotelja izuzetno eco-friendly, također zadovoljava visoko postavljeni standard Connubie koja promiče funkcionalnost sa udobnošću i modernim dizajnom dodatno upotpunjen atraktivnom paletom boja.
 Ukratko, puno ste doprinjeli za globalnu eko-zajednicu i smanjili ekološki otisak ukoliko se samo udobno smjestite i opustite u novoj fotelji "Reef" by Connubia.

Potražite fotelju
 Reef u našem webshop-u!