Moja košarica
Nema proizvoda

Novosti i savjeti

Nova donacija madraca za Slavoniju

Iako su prošla već skoro 2 mjeseca od poplava u Slavoniji Meblo nije zaboravilo na teške sudbine ljudi koje tek sada očekuje ono najteže, a to je povratak u normalni život. Ovoga puta odlučili smo se za direktan pristup, te smo uz pomoć 24sata i njihovog novinara Vitomira Lučića dostavili 10 ortopedskih madraca onima kojima je to najpotrebnije. Gospodin Lučić opisao je svoj odlazak u Gunju i Rajevo Selo i njegov tekst ćemo vam predstaviti ovdje. Kod svake slike možete pročitati o susretu novinara sa stanovnicima Rajevog Sela i Gunje.

"U nastavku se nalazi izvještaj o 9 podijeljenih madraca, a 10-i smo ostavili u Vatrogasnom domu da mještani unutar sebe dogovore kome će preostali madrac otići. Željeli su da to svakako bude obitelj s djecom. Problem je što se nisu još svi mještani vratili u svoje domove (neki zato što nemaju gdje, neki jer nema uvjeta za normalan život, a oni su stari, bolesni i slično). Djece u pravilu u selu nema. Još. Zato je s ljudima iz sela dogovoreno da se oni interno dogovore kome bi deseti madrac išao.

Što se Meblo madraca tiče, raspodjela je bila sljedeća:

2 komada – Munira Tabak, Gunja
Gospođa Tabak nije mogla doći, ja sam se čuo sa suprugom i dogovoreno je da će on i sin doći u Rajevo selo i pokupiti svoje madrace. Sin je došao u društvu oca i osim madraca uručili smo i ostalih potrepština koje smo imali u kamionu i kombiju kojim smo humanitarnu pomoć i dovezli. Na fotografiji je Vitomir Lučić i sin od gospođe Tabak.2 komada – Marijan Filipović,  Gunja
Čuo sam se telefonski s gospodinom Filipovićem i rekao mi je da nema mogućnosti doći u Rajevo selo po madrace jer je noć prije završio na Hitnoj pomoći u Vinkovcima i zadržan je bolnici radi daljnih pretraga. Kako je sin gospođe Tabak upravo tijekom telefonskog razgovora stajao pored mene, ponudio je da mu poveze i ostavi kod susjeda. Dao sam telefon sinu od gospođe Tabak i on i gospodin Filipović su se dogovorili točno kod kojeg susjeda da ostavi. Nemam razloga sumnjati da su madraci na kraju i došli do gospodina Filipovića, uostalom to se lako provjeri telefonski.

2 komada – Viktor Strepački, Rajevo selo
Gospodina Strepačkog smo zatekli ispred Vatrogasnog doma Rajevo selo gdje su na osposobili prostor za prihvat namještaja i bijele tehnike koju smo dovezli. On je i inače, u sklopu javnih radova, zadužen u selu da raspoređuje volontere i organizira prihvat humanitarne pomoći, iako je i sam stradao u poplavama. Na fotografiji je gospodin Strepački sa suprugom jer su molili ako mogu dobiti dva komada radi starosti i problema s kičmom (odnosno bilo bi im teško spavati na jednom madracu).