Moja košarica
Nema proizvoda

Novosti i savjeti

Novi modeli Calligaris stolica - Milano 2018


2018. godine Calligaris slavi 95. godina poslovanja. Kroz ovo dugo putovanje, koje je utemeljeno na kontinuiranom ulaganju u kvalitetu i inovaciju, nekada maleni proizvođač stolica postao je velika kompanija kakva je i danas. Godinu za godinom, Calligaris proizvodi su sve više cijenjeni zbog svoje funkcionalnosti i dizajna, zahvaljujući, među ostalim, i dizajnerima koji kroz vječno promjenjive oblike spretno interpretiraju moderni duh tvrtke i iskustvo u proizvodnji.

Proizvodi za 2018. godinu su, kao i uvijek, vrlo raznoliki, i podržavaju širok spektar načina života modernog svijeta. Kolekcija sadrži tapecirane stolice i fotelje, blagovaonske stolove i klupske stoliće, dvosjede, trosjede i razne dekoracije, te kolekciju ogledala.  Uz to, prisutan je i specijalni projekt: LAB stol na razvlačenje sa električnim mehanizmom za otvaranje, veliki napredak u ideji pametnog namještaja koji je sama srž Callegaris identiteta.
 

STOLICE, FOTELJE I BARSKE STOLICE


Ključni izraz ovdje je „maksimalna fleksibilnost“. Prateći trend fluidnosti prostora pri dizajnu interijera, sloboda upotrebe je karakteristika koja je prisutna u svim novim Calligaris projektima. Bez jasne razlike između namještaja dizajniranog za ugostiteljske projekte i onih namjenjenih specifično za dom, ova temeljna ideja dovela je do fleksibilne i raznolike kolekcije proizvoda koji su sposobni biti lijepi i funkcionalni u različitim okruženjima.

Stolica LIBERTY koju je Archivolto dizajnirao za vanjsku i unutarnju upotrebu, interpretira meke i balansirane linije poznatih Thonet stolica u modernom obratu. Izrađena je od polipropilena i dolazi u 8 specijalnih verzija inspiriranih 70-ima, te je lagana, udobna i praktična.

GALA kolekcija, koju je osmislio Busetti Garuti Redaelli, sastoji se od stolica i barskih stolica sa tapeciranim sjedištem. GALA je elegantna i lagana, te se ističe kontrastom između sjedišta koje je presvučeno u baršun ili kožu u toplim i sofisticiranim tonovima i elegatne konstrukcije nogu.

Kreativnost istih dizajnera proizvela je također i profinjenu i udobnu COCO fotelju, sa svojim obilnim proporcijama i delikatnim stilom inspiriranim 50im godinama. COCO ima ohrabrujuć i bezvremenski šarm, a savršeno se snalazi u ulozi samostalnog komada namještaja, gdje svojom pojavom unaprijeđuje svaki prostor u domu, bilo to u dnevnoj, radnoj ili spavaćoj sobi.

FOYER (Edi and Paolo Ciani – Calligaris studio) je tapericana stolica/fotelja koju krase jednostavne i balansirane linije i veliko udobno sjedište sa presvlakom od tkanine ili kože.

Stolicom SOPHIA, CarlesiTonelli odaju počast funkcionalnosti i ljepoti esencijalnog dizajna. Istaknut kontrast između geometrijskog crnog metalnog okvira i gracioznog zaobljenog oblika sjedišta čini SOPHIU jedinstvenom i sofisticiranom stolicom ogirinalne i jedinstvene vibre.

Selekcija klupica i taburea također se proširila za nove modele poput ATOLLO kolekcije koja je proizašla iz Archivolto radionice. Tematika kolekcije je metalna konstrukcija unutar koje je smješteno tapecirano sjedište. Presvlaka dolazi u dvije moguće varijante (prošiveni baršun ili umjetna koža) i svojim sofisticiranim nijansama i obrubom daje kolekciji luksuznu ljepotu..

Kolekcija GLOVE sastoji se od stolice, stacionarne i okretne fotelje, te stacionarnog i podesivog taburea. Radice&Orlandini studio osmislili su tapecirana sjedišta zanimljivog oblika sa profinjenom završnom obradom, koja unose vintage šarm u svaki interijer.

Svi novi modeli Calligaris stolica biti će dostupni u Meblo trade prodavaonicama i webshopu od rujna 2018.