Moja košarica
Nema proizvoda

Novosti i savjeti

Sajam interijera u Milanu

Milano je i ove godine bio međunarodni centar namještaja i dizajna, sa više od više od 300.000 posjetilaca iz 160 zemalja. Izlagalo je više od 1.400 izlagača, prezentirajući svoja najnovija dizajnerska rješenja za opremanje interijera. Održan je i veliki događaj s temom kulture življenja koji uključuje osam vodećih međunarodnih arhitekata s nazivom “Gdje žive arhitekti?” Posjetiteljima je ponuđena slika domova vodećih imena svjetske arhitekture kao što su Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano i Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind, Bijoy Jain/Studio Mumbai itd. 53. izdanje Salone Internazionale del Mobile je podjeljeno u tri kategorije stila – klasičan stil, moderan stil i noviteti u dizajnu.

Organizirana je i prateća Međunarodna izložbi asesoara - International Furnishing Accessories Exhibition. Salone Internazionale del Mobile je obilježilo prisustvo vodećih nacionalnih i međunarodnih proizvođača, te nove kompanije za opremanje kao što su Hästens, Kvadrat, Iittala, Tom Dixon a bio je interesantan i nastup ekskluzivnih modnih brendova, kao što su Ferre, Pierre Cardin i Ungaro. Posebna atrakcija bili su štandovi Aston Martin i Bentley koji su osim eksponata za uredjenje interijera izložili i primjerke svojih prestižnih automobila! Renomirana imena u svijetu interijera kao što su Flötotto, Arketipo, Roberti Rattan, Lago, Moroso, Kartell, Calligaris, Miniforms, Gebr. Thonet, SCP, Delta Salotti, Thonet, Treca, Wittmann su se pojavila u novom ruhu, s novim kolekcijama I sa novim usmjerenjem dizajna interijera . Boje koje prevladavaju u interijerima za sjedenje, interijerima su natur, bež, boje lana ,konoplje sa detaljima u žutoj boji i boji petroleja.

Garniture za sjedenje su udobne, raskošne, sa više funkcija,razvlačenja elemenata, polifunkcionalne, sa šarmantnim detaljima kao npr. obrub jastuka u žutoj boji ili sa dodatkom fotelje u boji petroleja. Brojne su bile i patchwork kombinacije garniture u dnevnom boravku koje su svojim šarenilom u izvrsnom skladu sa minimalističkim linijama komoda, blagovaona koje odišu high-tech rješenjima. Klima i kulture dizajna koja se širila se sajmom ali i središtem Milana, gdje su bile organizirane mnogobrojne izložbe i dizajnerski eventi, cijeli gard je živio za sajam interijera. Vodeći proizvođači kuhinja su izlagali na 20. izdanju Eurocucina, međunarodnoj izložbi kuhinjskog nameštaja i opreme, na preko 25.000 kvadratnih metara Specijalizirana izložba kuhinja organizirana je svake druge godine, ove godine su ponovo nastupili brendovi popust Alno, Cesar, Dada, Mobalpa, Pedini, Schiffini, Valcucine.

Prateći događaj, FTK -tehnologije za kuhinju posvećen je ugradnim električnim aparatima i aspiratorima, će ponovo predstaviti proizvode, prototipove i dizajn za kuhinje budućnosti. FTK je takođe dobio velike nove izlagače, kao što su Arçelik -Beko i Sub-Zero grupa, Wolf. Kuhinje su tehnološki izuzetno usavršene, upotrebljavaju se otporni, čvrsti i postojani materijali, čelik, metal, graffiti ploče, vodootporne plohe, protuklizne površine sve u kombinaciji sa tehnologijom koja podiže i spušta pregrade, zamračuje i osvjetljava plohe, touch screen je široko upotrebljen, a estetsku sliku uz sav taj metal i staklo upotpunjava čisto i skoro neobrađeno drvo. Ploha šanka, detalj radne plohe ili kuhinjski stol od grubog I samo nužno obrađenog drvenog trupca u dojmljivoj je harmoniji sa high-tech rješenjima kuhinja. Međunarodna izložba kupaonica International Bathroom Exhibition je predstavila najnovije dizajnerske domete u sferi kupaonica, tuš kabina i sauna, sanitarne keramike, radijatora, obloga, kadam i hidromasažnih kada. Izlagači su vodeće kompanije, uključujući Gessi e Sicis, Florim, Geberit, Graff, Kartell by Laufen, Santagostino.

Posebno je bio posjećen i atraktivan štand Jakuzzi koji je kreirao spa i wellness oazu u duhu tropske šume, sa mini paviljonom izvedenim kao kućica na drvetu, sa saunama, spa i masažnim bazenima, uz ugođaj šumeće vode slapove I tropskih biljaka. Poseban i atraktivan event je SaloneSatellite –posvećen mladim dizajnerima uz nagrade za 3 najbolja projekta koji su prikazani na sajmu, a koji su nastali iz kontakata između dizajnera mlađih od 35 godina i kompanija izlagača na sajmu. Sajam Milano je pokazao svu raskoš interijera, novitete kako u dizajnu tako i u aplikaciji tehnoloških rješenja u interiejre, minimalistički dizajn u kombinaciji s natur proizvodima,drvetom i s povratkom prodnim materijalima u izvornom obliku.


U Hrvatskoj su u Meblo Tradeu dostupne kolekcije Calligaris, Miniforms, Roberti Rattan, Delta Salotti.