Moja košarica
Nema proizvoda

Novosti i savjeti

SmartSilver tkanina

Idealna podloga i preduvjet za razvoj bakterija je vlaga. Povećanje vlažnosti kod navlaka koja nisu tretirana antialergijskim tretmanom neizbježno dovodi do povećanja broja bakterija, koje u velikom broju mogu izazvati ozbiljne zdravstvene posljedice.

Kada se na SmartSilver navlaci javi određeni stupanj vlažnosti, dolazi do otpuštanja srebrnih iona koji spriječavaju rast i razvoj bakterija te uništavanje navlake. Srebrni ioni remete enzime potrebne bakterijama za metabolizam i dobivanje energije za život odnosno disanje, razmnožavanje i imunitet. Na taj način učinkovito guše i u konačnici dovode do kolapsa bakterije. Upravo zbog toga što ioni srebra učinkovito utječu na sve tri bitne faze života bakterije, mogućnost za razvoj otpornosti je minimalna za razliku od drugih antibiotika koji su usmjereni samo na jednu od tri navedene faze. 
SmartSilver tkanina utječe i na neprijatne mirise koji su rezultat povećanog broja bakterija, a djelotvorna je u malim količinama na preko 600 vrsta bakterija, virusa i gljivica.
Nezavisna testiranja SmartSilver tretmana od strane Cotton Inc., dovela su do podataka da samo s ovim načinom tretiranja navlaka ostaje 99,9% efektivna i preko 35 pranja, čime je postavljen standard u dugotrajnosti i postojanosti tretmana. 

Dakle, efekt antibakterijskog i antialergijskog tretmana će biti aktivan kroz cijeli životni vijek proizvoda, produžuje sam vijek proizvoda te smanjuje potrebu za štetnim kemijskim čišćenjima.
Ne postoji strah od upotreba čestica srebra u ove svrhe jer se srebro smatra hipoalergenim elementom.