Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Calligaris noviteti 2019.

Na ovogodišnjem internacionalnom sajmu namještaja Salone del mobile koji se održao u Milanu početkom travnja, naš vrhunski dobavljač Calligaris predstavio je svoje novitete za 2019. godinu. Nova godina donijela nam je svašta novo na Calligaris repertoaru a ovdje ćemo izdvojiti neke od najbitnijih događaja i dizajnerskih inovacija koje će svojom estetikom apsolutno obilježiti ovo nadolazeće razdoblje u svijetu uređenja interijera.


4 STILSKE PRIČE ZA 4 JEDINSTVENA DOMA


 
Nova kolekcija i uzbudljivi novi kreativni projekt pružili su nam inovativne priče. Calligaris tim je odlučio napraviti eksperiment uz pomoć društvenih medija pa je tokom ovogodišnjeg sajma pozvao četiri posebna gosta na svoj štand i zamolio ih da dio prostora transformiraju u svoj dom tako da odaberu jedan od četiri nova predstavljena stila i pokušaju ga dočarati kroz sliku i riječi koristeći društvene medije. Kroz live video snimke i objave, četiri pozvana gosta sa titulom influencera uspješno su predstavila i prezentirala četiri svijeta koje je Calligaris predložio. Četiri nove stilske priče su - GLAM, URBAN, NATURAL I PURE. Svaka od njih dočarava poseban stil života i estetiku koja ide u njega. 4 jedinstvena doma obuhvatila su esenciju različitosti i sažela ju u jednom brendu. Način života koji slavi konekciju s prirodom i zen raspoloženje, urbani užurbani moderni način života, ili pak kontrastno prirodi potpuni glamur i minimalizam. Kraljevstvo estetike za svaki ukus. 
 



 
VELA GREEN

Vela Green je naziv za novu kolekciju stolica koja je izrađena od ekološki osvještenog materijala - bioplastike! Projekt je inspiriran sve većom globalnom svijesti o očuvanju okoliša, i s njime Calligaris slavi prirodu i pridodaje svoju kontribuciju zelenoj filozofiji. Bioplastika je sažeti i prikladan naziv za biorazgradivu plastiku čiji su djelovi dobiveni iz obnovljivih izbora odnosno biomase, što smanjuje emisiju CO2 za otprilike 70% u odnosu na običnu plastiku. Održiva i otporna u isto vrijeme, ova kolekcija podilazi svim tipičnim standardima za izradu namještaja. Osim bioplastike, u njenoj proizvodnji koristi se i 75% eco-friendly tkanina koja je načinjena od reciklirane plastike, te polipropilena koji je izrađen od 40% recikliranog materijala. Vela Green je odličan spoj estetike, funkcionalnosti i ekologije koji daje nadu za savjesnu i oku ugodnu budućnost opremanja doma.  



 

BLUEMARINE for CALLIGARIS

Nova Capsule kolekcija by Blumarine predstavljena je javnosti na sajmu u Milanu 10.4.2019. Cvjetni print koji je oduševio publiku ovogodišnjeg sajma, savršeno se sklopio sa dizajnom fotelje Coco inspirirane 50-im godinama prošlog stoljeća, koju je Calligaris predstavio još lani. Bezvremenski šarm fotelje i predivno cvijeće Blumarine dizajna u tri palete boja spojili su se i kreirali proljetnu fuziju, jedinstveni komad stila i elegancije, koji s lakoćom postane centar pažnje svakog prostora. 


 


Do 31.5. u sklopu akcije Dani talijanskog dizajna, u svim Meblo Trade salonima i u webshopu Calligaris asortiman možete pronaći na -15% popusta!