Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Calligaris - suvremeni brend savršenog stila

Calligaris je međunarodni brend koji je svoju priču započeo još davne 1923. godine u Italiji, a danas je to tvrtka koja nudi više od 800 proizvoda, koji se prodaju u više od 100 zemalja svijeta.

Calligaris ide ukorak s vremenom te na taj način želi ukomponirati sve mogućnosti i karakteristike sadašnjosti u detalje koji namještaj i ukrasni pribor čine posebnim, drugačijim i suvremenim.

Ističe se po konstantnoj ravnoteži između tehnike i estetike, razuma i emocija. To je brend koji tako dobro kombinira suvremeni dizajn i fleksibilnost, a svojom kvalitetom i kreativnosti svaki model je detaljno osmišljen i zadovoljava različite kriterije.

Sa širokim i dobro strukturiranim rasponom funkcionalnog namještaja, koji je elegantan i koji omogućuje prepuštanje različitim ukusima i spajanju s drugim oblicima, bojama i materijalima daje mogućnost samostalnog osmišljavanja i namještanja prostora po izboru.

Karakteristika brenda Calligaris su konstantno ulaganje u istraživanje i razvoj, u spajanje klasičnog i modernog stila te u posvećenosti detaljima. Rezultat svega toga su zadovoljni kupci diljem svijeta.

Calligaris u Kölnu 2020

Početak godine Calligaris je obilježio sajmom u Kölnu. Radi se o međunarodnom događaju koji ugošćuje pozamašan broj izlagača iz različitih zemalja svijeta, a usmjeren je na nove trendove namještaja za godinu koja je pred nama.

Svi zainteresirani mogli su vidjeti nove životne koncepte, inovativne tehnologije ukomponirane u namještaj, ideje mladih dizajnera i pogledati izbliza ono što nas sve očekuje u 2020.

Rafinirana estetika, stabilnost, funkcionalnost i posebna pažnja posvećena održivosti - to su glavna obilježja novog namještaja kojima posvećujemo idućih nekoliko crtica.

Calligaris novosti u asortimanu

CARRE - sofa izrađena u tzv. strogoj geometriji volumena, s delikatnim ukrasnim cijevima, prostor će učiniti modernom oazom inspiriranom suvremenim estetskim izričajem. CARRE je udoban kauč koji se lako prilagođava prostoru te u prostor unosi sjajan spoj tradicije i suvremenosti. Neke verzije CARRE sofe nude praktičnu integriranu pohranu.

 
VELA - obitelj ergonomskih, šarenih, udobnih i funkcionalnih stolica čistog dizajna i jednostavnih boja. Stolica je dostupna s tri različite baze: jedna četveronožna baza izrađena je od drveta, dok su druge dvije lakirani metal u 8 boja u obliku školjke. VELA stolice su udobne, elegantne te prigodne za upotrebu u kući, uredu ili bilo kojem drugom prostoru.
LE MARAIS - sofa suvremenih boja, oku ugodnog i profinjenog oblika. Decentan i tanak metalni okvir daje dašak dinamike, a jastuci i veliki udobni naslon osiguravaju mekoću i kompaktnost kauča. Mekoća i elastičnost je dugotrajna, te kao takva osigurava visoki stupanj udobnosti i funkcionalnosti. Tanki nasloni za ruke upotpunjeni su malim jastucima, koji se po potrebi mogu premjestiti.
Ova svestrana i ugodna sofa nudi veliku modularnu slobodu zahvaljujući mnogim dostupnim elementima. Dizajnom će odgovarati u različitim prostorijama, dajući im novu dimenziju estetike i udobnosti.

QUADROTTA - vrhunska udobnost sjedenja zamišljena u retro stilu, a ostvarena u modernoj izvedbi. QUADROTTA fotelju krasi šarm 50-ih godina prošlog stoljeća, naglašen minimalnim detaljima te visokim i udobnim sjedištem u ravnoteži sa zagrijanim i mekim naslonom. Fotelja je poduprta metalnim okvirom koji je dostupan u tri završne obrade te naslonom s dvobojnom presvlakom. Unutarnji elastični remen maksimizira udobnost i trajnost.
Sofa QUEENS - tzv. stroge geometrijske linije, tradicionalne proporcije te vizualni detalji glavni su detalji ovog suvremenog komada namještaja. Dvostruki naslon za ruke i posebno mekani i udobni jastuci čine ga najboljim mjestom za opuštanje, čitanje i druženje s obitelji. Pogodan je i za druge prostorije, javne prostore, prostore hotela i sl.


S nestrpljenjem smo očekivali ovogodišnji sajam u Milanu. Sajam na kojem se predstavi najviše noviteta, a trebao je biti održan u travnju ove godine. Zbog novonastale situacije odgođen je za 2021.godinu. Više detalja o sajmu možete pronaći na linku: https://www.salonemilano.it/en/. Međutim, odmah na početku 2021.godine očekuje nas još jedan veliki sajam namještaja u Koelnu na kojem ćemo vidjeti nove kolekcije namještaja.

Mi se svakako veselimo idućoj godini koja će biti zaista aktivna i puna noviteta, a vi? :)

Meblo Trade i Calligaris

Meblo Trade se ponosi Calligaris proizvodima kao sastavnim dijelom asortimana. Pogledajte neke od dostupnih proizvoda na stranici brenda Calligaris i na stranicama Connubia (by Calligaris). Za cjelokupnu ponudu nas možete kontaktirati putem našeg live chata, maila shop@meblo.hr, društvenih mreža (Facebook, Instagram, Pinterest) ili na broj 098/301-636 (poziv, SMS, Viber, WhatsApp).

Calligaris je brend koji ne izlazi iz mode. Svake godine iznenadi s novim idejama, drugačijim i posebnim sadržajima, novim mogućnostima nadogradnje prostora i to je ono što ga čini izuzetnim. Nemojte puno razmišljati. Odlučite se za kvalitetu, funkcionalnost i praktičnost.