Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Kvalitetno opremanje apartmana

Bilo da ste tek kročili u svijet iznajmljivanja apartmana/kuća za odmor, ili samo obnavljate i nadopunjujete postojeće prostore ovih nekoliko zlatnih pravila pomoći će vam da se što bolje i lakše opremite sa svime što vam je potrebno za nadolazeću sezonu.
Prostori za iznajmljivanje su nešto što želimo urediti na način da bude funkcionalno i lijepo, a da pritom ne potrošimo čitavo bogatstvo. Izgled je ono što će prodati vaš apartman gostu, a udobnost i usluga ono što će ga zadržati i ponukati da se opetovano vraća.
Opremanje apartmana zahtjeva malo drugačiji pristup nego opremanje doma, jer gosti tamo samo privremeno borave te od prostora ne traže jednake stvari kada su na odmoru i kada bivaju u vlastitom domu, no ipak se vole osjećati "kao doma" na neki način. Stoga prostor koji opremate mora biti dovoljno jednostavan, a opet s druge strane ugodan, topao i privlačan. U nastavku pročitajte nekoliko smjernica na koje je bitno obratiti pažnju pri uređenju apartmana i kuća za odmor.

Garnitura Feydom Gemini jednostavnim se pomicanjem elemenata može pretvoriti u ležaj za dvije osobe


Gosti i ciljane skupine gostiju:
Vaši gosti određuju stil i način na koji ćete opremiti vaše prostore za najam. Nije jednako da li će vaše apartmane posjećivati mlađa ekipa, obitelji s djecom ili stariji ljudi. Ukoliko je riječ o mlađim ljudima koji dolaze na odmor, iskoristite trendy dekoracije kao element koji će dati "ono nešto" što će se gostima svidjeti. Uredite prostor u stilskom skladu koji će biti dostojan objavljivanja na Instagramu i Facebooku, jer se putem društvenih medija najbolje šire informacije što bi vam moglo donijeti i nove goste! Ako će se vaša ciljana skupina gostiju uglavnom sastojati od obitelji s djecom pripazite da omogućite dovoljno funkcionalnosti prostora, te zaštite prostor od opasnosti za djecu. Prostor koji uređujete za starije goste poželjno je urediti u klasičnijem stilu, zadržavajući jednostavnost sa daškom elegantnih dekoracija koji će dodati toplinu u prostor.


Dimenzije:
Ovisno o tome iznajmljute li velike ili male prostore, smjernice za uređenje biti će malo drugačije. Male prostore bilo bi poželjno urediti na način da se maksimalno iskoristi svaki dostupan metar prostora. Koristeći vizualno stilske trikove poput strateškog postavljanja ogledala, osvjetljenja i korištenjem svijetlih boja možete lako i ekonomično učiniti da se prostor čini većim nego što on doista jest. U velikim prostorima pak ne smije ostati previše neiskorištenog prostora jer to odaje dojam nedovršenosti, dok su srednji prostori idealno kombinacija iskoristivosti i prostranosti. U svim slučajevima ideja uređenja i elementi više manje ostaju slični, ali uz optimizaciju dimenzija namještaja. 

 

 

Ambijent i stil:
Detalji čine razliku! Želite da vaš prostor bude unikatan, ali da ne bude prenapadan i kičast.  Zato se pri unošenju dekoracija u prostor bolje držati dobre stare "manje je više".  Ambijent je najbolje prilagoditi podneblju u kojemu se nalazi prostor za najam. Ukoliko iznajmljujete apartmane na moru dodajte dekoracije i detalje sa motivima mora ili brodova, zadržite prozračnost i lakoću koju pruža odmor na obali te paletu boja prilagodite okolini. Poželjno je koristiti blage nijanse plave, zelene i bijele boje, u kombinaciji sa malo jačim tonovima poput žute ili mornarsko plave. U prostor možete unijeti drvenih detalja koji su lakirani i obrađeni na rustikalan način da odražavaju autentičnost podneblja. Ako se vaši apartmani nalaze u ruralnom području, koristite drukčiju paletu boja i materijala, npr. zagasitije tonove smeđe ili zelene, te pregršt prirodnih materijala. Ako uređujete apartmane u urbanoj zoni ili jednostavno želite čisti i bezvremenski ugođaj zadržite se na jednostavnim bojama koje nikada ne izlaze iz mode kao što su bijela, siva ili bež, te na jednostavnim linijama namještaja.




Održavanje:
Kroz apartmane i kuće za odmor prolazi mnoštvo ljudi tokom godine, od kojih su svi različitih navika i ponašanja. Neki će paziti na vaš namještaj i prostor kao da je njihov, no nažalost neki baš i neće. Zato budite pažljivi i pomno odaberite materijale s kojima ćete opremati vaš prostor za najam. Neka to budu materijali i presvlake koji ne upijaju prljavštinu tako lako, izdržljivi materijali za stolove i stolice koji se neće lako slomiti i oštetiti. Također kod odabira posteljine i posuđa vodite računa o tome da su to vrlo brzo zamjenjivi proizvodi zbog čestog lomljena i higijene pa stoga birajte neutralne boje i jednostvan dizajn koji će biti lako nadomjestiti ukoliko nešto nastrada.

Vrtni namještaj Nardi uvijek donosi novitete u svojoj ponudi. Izuzetno otoporan materijal pogodan i za vanjsku primjenu.

Omjer uloženog i dobivenog:
Za prostor koji iznajmljujete birajte namještaj koji je visoke kvalitete, održiv, funkcionalan i udoban, a opet i ekonomične cijene. Želite da potraje što duže bez da su na njemu vidljiva oštećenja jer će tako nešto odbiti goste, a opet kada i dođe vrijeme za zamjenu da to bude što bezbolnije za vaš novčanik. U našoj ponudi možete pronaći širok spektar pristupačnih cijena i garantiranu kvalitetu proizvoda, te bogat asortiman različitih stilova. Nadalje, što je prostor veći on će vrlo vjerojatno zahtjevati više ulaganja, no to ne znači da morate pretjerati. Postoji način da se svaki prostor opremi po povoljnoj cijeni a da izgleda fantastično. Naši arhitekti mogu vam u tome pomoći i dizajnirati vam interijer najpovoljnijom ponudom koja će biti individualna i prilagođena upravo vašim željama i potrebama vašeg prostora.

Proučite našu bogatu ponudu namještaja i asesoara za opremanje apartmana. i pronađite idealne proizvode za vaš apartman. Zbog količine proizvoda koje imamo u ponudi i mnoštva noviteta, provjerite i kataloge naših dobavljača za proširenu ponudu. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, tražite savjet kod opremanja apartmana ili trebate pomoć kod odabira idealnog komada namještaja - obratite nam se s povjerenjem na shop@meblo.hr ili na 098/301-636