Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Pantone boje za 2021. godinu

Mnogi od vas se zasigurno pitaju što je uopće Pantone… Radi se o poznatom brendu koji se bavi definiranjem, komunikacijom i kontrolom boja u njihovoj primjeni, od nadahnuća do realizacije. Pantone je stvorio univerzalni jezik boja koji omogućuje, te nadasve olakšava donošenje odluka presudnih u raznim fazama razvoja proizvoda i usluga, robnih marki, te vizualnih identiteta samih proizvođača.

Pantone-ov “jezik boja” je relevantan svim industrijskim područjima koja prepoznaju boje kao izrazito važan aspekt tržišnog prisustva. Između ostalih, to su tekstil i odjeća, ljepota, arhitektonski i industrijski dizajn te mnoge druge grane industrije. Pritom je očigledno da su industrija namještaja i opremanja interijera neke od vertikala koje se itekako oslanjaju na vizualne trendove koje prepoznaje i definira Pantone.

Zaista, Pantone je široko poznato ime koje donosi svojevrsne standarde i reference za promišljanje, razvoj i aplikaciju boja u raznim domenama i zbog toga se više od 10 milijuna dizajnera oslanja upravo na Pantone-ove proizvode i usluge.

Pantone Color of the Year 2021

Pantone Color Institute je izrazito važno ime u sferi trendova boja, a radi se o poslovnoj jedinici u Pantone-u koja uz savjetodavne aktivnosti predviđa globalne trendove boja. Sukladno iscrpnim analizama na području psihologije boja, Pantone tvrtkama i brendovima pruža smjernice za primjenu boja na vizualni identitet i razvoj proizvoda u sklopu dizajnerskih strategija.

Već 20 godina, Pantone Color Institute prepoznaje i odabire boje koje će obilježiti novu godinu. Pantone svoje nadahnuće pri odabiru boja godine pronalazi u razvoju tehnologija i materijala, uzajamnim odnosima boja, tekstura i efekata, u društvenim kretanjima, sportu i životu u općenitom smislu.

Od samog početka novog milenija, sada i za 2021. godinu, Pantone bira ultimativnu kombinaciju boja koje će obilježiti nadolazeće mjesece. U znaku optimizma i nade, sa željom za dijeljenjem poruka snage s tendencijom uzleta i trajnosti, Pantone predstavlja boje godine 2021.:

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating


Izvor: pantone.com

Kao što zapažate, radi se o dvije neovisne boje čija se prisutnost međusobno podržava i nadopunjuje. Ove boje, unatoč blagosti u pojedinačnom nastupu, zajedno čine praktičan, čvrst i optimističan spoj koji ulijeva pozitivne emocije. Sunčana nota žute boje predstavlja svjetlo na kraju tunela, dok prijateljski zagrljaj i mirnoća sive boje daju na znanje da će “sve biti u redu”.

Čini se da su upravo te poruke od esencijalne važnosti za društvo na globalnoj razini, koje se već duže vrijeme kolektivno suočava s negativnim trendovima i sve većim posljedicama pandemije.

Potražite Pantone boje 2021. godine u Meblo Trade-u

Obojite dnevni boravak trend bojama za 2021. godinu. Za centralni sjedeći aranžman odaberite živahan, udoban i jastučast Feydom Trosjed Cloud Velare/Mollia20/Alure. Posebno je praktičan jer ga možete vrlo jednostavno pretvoriti u ležaj za jednu osobu. Prilagodljiva je stila i moguće je selektivno kombinirati boje (jastuci u jednoj, sjedeći dio u drugoj boji).

Feydom Sjedeća garnitura BonBon je također izvrstan odabir ako želite postići Pantone 2021 efekt u dnevnom boravku. Ova sjedeća garnitura je dobitnik Milanske nagrade za dizajn 2013. godine, bezvremenskog je stila, ali i izrazite funkcionalnosti! Posebno je prilagodljiva, s gotovo neograničenim brojem opcija. Osim različitih opcija boja i tkanina, garnitura je dobavljiva u različitim elementima, što vam omogućuje maksimalnu prilagodbu sukladno nacrtu vašeg životnog prostora.

Osim Pantone-ove karakteristične sive i tople žute boje, u trendu je svakako i multifunkcionalnost! Feydom Fotelja Q6 Mollia/Zina je vrlo funkcionalan i atraktivan element kojeg ćete lako kombinirati s ostatkom namještaja dnevne sobe, a njezina praktičnost se očituje u vrlo jednostavnoj transformaciji iz fotelje u ležaj.

U svom Pantone 2021 projektu svakako uzmite u obzir i Miottovu Fotelju Duomo. Ova svestrana fotelja interesantnog dizajna uklopit će se u razne privatne i poslovne prostore te će biti omiljeno mjesto za opuštanje vaših gostiju i ukućana. Može se nabaviti u sada izrazito popularnoj žutoj boji, plavoj ili taupe boji.

Tražite li još veći stupanj udobnosti, razmotrite Connubia by Calligaris stolice Tuka, koje se sastoje od drvenih nogu i fiksnog sjedala koje možete personalizirati odabirom između presvlake od umjetne kože ili od tkanine u Mat ili Cros opciji. Dostupne su u dvije bliske varijante koje se razlikuju u dimenzijama i proporcijama (Tuka CB/2113 i Tuka CB/2117) te će se savršeno uklopiti u vašu Pantone 2021 priču.

Tražite li nešto glamuroznije fotelje za organizaciju sjedećeg aranžmana, Meblo Trade nudi upečatljive fotelje koje će se izvrsno uklopiti u prostore inspirirane Pantone-ovim izborom boja. Odaberite dizajnersku Miniforms Fotelju Lem i prilagodite je vlastitom ukusu odabirom željene boje i vrste tkanine - kombinirajte dvije sive ili dvije žute fotelje u paru ili pak se zaigrajte njihovim miješanjem. Sjajan izbor fotelje kao centralnog mjesta u prostoriji zasigurno je KARE Fotelja Vegas Forever yellow, koja će svojim upečatljivim dizajnom i glamuroznim nastupom plijeniti poglede.

Svoj dizajnerski izričaj također možete upotpuniti Miniforms Trosjedom Lem i prilagoditi ga vlastitom ukusu. Trosjed je mekan i udoban, a svojim oblim dizajnom podsjeća na 70-e godine prošlog stoljeća, te će se odlično slagati s foteljom iz iste kolekcije. Koju smo maločas predstavili.

Pantone trend boja u 2021. godini sjajno se slaže s retro stilom 50-ih godina prošlog stoljeća. Razmišljate o spajanju retro i modernog stil? Tu vam svakako predlažemo Calligaris Stolice Skin CS/1391. Ove minimalistički dizajnirane stolice izrazite su čvrstoće i složive su jedna na drugu, što će vam omogućiti mobilnost i jednostavnu manipulaciju blagovaonskim prostorom. Skin CS/1391 stolice su dostupne u čak 8 nijansi, što će zadovoljiti raznolike palete u dizajnu interijera, a zbog njihove otpornosti na atmosferske utjecaje, možete ih koristiti i u vanjskim prostorima.

Ako ste pobornik suvremenog stila, predlažemo vam Miotto Stolice Baldo, koje kombiniraju meki sjedeći dio s tkaninom u sivoj boji i kompaktne noge u mat crnom čeliku.

Budući da Pantone 2021 boje apeliraju na minimalizam, valja voditi računa o adekvatnim komadima namještaja za pohranu. Meblo Trade vam predlaže KARE Ormar Disk Yellow u žutoj boji koji će vas oduševiti simplificiranim orijentalnim dizajnom i praktičnošću.

Neka Pantone boje za 2021. godinu nadahnu i vaše mališane. Posebno za njih izdvajamo MAB Mya Krevet Movida 3u1 koji u vrlo malo prostora nudi čak tri ležaja s pripadajućim podnicama. Bočne stranice mogu biti u raznim bojama, dok uzdužne bočne stranice mogu biti u osnovnim bojama - provjerite izbor i naručite na Meblo Trade web shopu. MAB Mya Krevet Bombo Superiore CLT 5925 također je sjajno modularno rješenje kojeg možete dopuniti MAB Mya Krevetom Bombo Inferiore CLT 5927, kojeg vrlo lako može smjestiti ispod prethodno spomenute varijante te tako osigurati uniforman i praktičan krevet za dvoje djece.

Sve navedene komade namještaja možete naručiti u našem webshopu. Trebate li savjet ili dodatnu preporuku za vašu Pantone 2021 kolekciju, slobodno nas kontaktirajte na broj 098/301-636 ili putem e-maila: shop@meblo.hr, a na raspolaganju smo vam i u Meblo Trade salonima.