Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Recite ‘zbogom’ minimalizmu: Stigla je nova kolekcija tapeta iz Eijffingera


Ljubitelji interijera polako se opraštaju s minimalizmom u korist maksimalizma kojeg živopisne tapete najbolje opisuju. Bezbrojni uzorci tapeta ponovno na zidovima kafića, restorana i poslovnih prostora. No, kroz mala vrata ušuljale su se i u obiteljske domove, osobito u dnevne i spavaće sobe.

Tapete su profinjen i elegantan način da zid postane središte pozornosti, podigne cijelu atmosferu prostorije i ispriča potpuno drugačiju priču.

Kada želite osvježiti prostor, često posegnete za krečenjem zidova ili kupovinom novog komada namještaja. No, nitko ne razmišlja o jednostavnijem, ali i efektnijem rješenju - tapetama.

Nekoliko povijesnih zanimljivosti:

  • Prve tapete s printom pojavile su se krajem 17. stoljeća u Engleskoj.
  • Njemački dekorater Wolfgang Raith kaže da su ljudi ukrašavali zidove rudimentarnim vrstama tapeta, izrađenima od gravirane ili istrošene kože, već u 14. stoljeću.
  • U doba renesanse tekstilna tapeta se izrađivala od brokata ili damaska.
  • U baroku su se tapete ukrašavale listovima akanta, sa zlatnim detaljima.
  • Rokoko razdoblje donijelo je asimetrične oblike koji podsjećaju na školjke.
  • Početak 20. stoljeća preuzeli su apstraktni trendovi Art Nouveauu i Art Decoa.
  • Šezdesete godine prošlog stoljeća donijele su izraženije boje, a sedamdesete vinil i foto-tapete.

Trend tapeta u životnom prostoru jači je nego ikad prije, a već više od 140 godina nizozemski brend Eijffinger želi u kućanstva diljem svijeta unijeti svježinu, ljepotu i čaroliju boja uz svoje iznimne i živopisne tapete. U Eijffingeru nastoje biti dosljedni, držeći se tradicije i zadovoljavajući prvotni cilj koji je postavljen, a to je da svi skupa uredimo svijet u različitim stilovima i bojama.

Pozovite tople zemljane tonove u svoj dom uz tapete Natural Wallcoverings III



Ove tapete proizvedene su i ručno izrađene u Aziji. Niz prirodnih vlakana, poput jute, konoplja, trske, morske trave, bambusa, rafije i pluta koristi se za stvaranje bogatih tekstura. Vlakna se beru iz održivih usjeva, suše na suncu i bojaju biljnim bojama. Ovi nježni procesi stvaraju organski, luksuzni i ekološki proizvod.



Poput otiska prsta, niti dvije role ovog prirodnog materijala nisu jednake. Vlakna mogu različito upijati boje i, zahvaljujući svojim jedinstvenim osobinama, varirati u veličini. Ovaj zidni pokrov nema ponavljanja i uvijek stvara efekt ploče. Izražajna prirodna varijacija pojačava šarm ovog jedinstvenog proizvoda, stvarajući hlad i dubinu.

Nevjerojatan izbor boja i tekstura!

Osim prirodnih tonova, prisutni su prozračni pasteli i bogate zelene i brončane nijanse. Za moderan minimalistički izgled idite na profinjenu teksturu ili odaberite labavije tkanje s čvorovima za rustikalni ili eklektičan interijer. Ova kolekcija je prekrasan način dodavanja dimenzija i karaktera vašem prostoru.



Proslavite prirodu u svom domu s Natural Wallcoverings III, ali ne zaboravite pogledati i druge kolekcije:

  • Museum
  • Pip Studio 5
  • Skin
  • Terra
  • Wallpower Favourites
  • Waterfront

Museum kolekcija

U Museum kolekciji pronađite vrlo širok raspon dizajna, od plavih i zelenih nijansi, tapeta od vinila, tapeta od velura do duboko zasićene bordo ili svjetlucave puderaste ružičaste boje, ili onih u iznimno bajkovitoj boji pijeska. Uz ovu kolekciju, svaki dan će biti poput lagane šetnje muzejem.

Pip Studio 5 kolekcija

Pip Studio 5 nudi obilje izbora u suvremenim tehnikama i kombinaciji boja. Obogatite svoj interijer Pip Studio tapetama.

Skin kolekcija

Kolekcija Skin je neuništiva kolekcija s otiscima životinja. Tapete Skin kao da su iz džungle ili savane prešle na ulicu. Životinjski otisci uvijek će biti u modi.

Terra kolekcija

S obiljem živopisnih nijansi i tekstura, svjetski su krajolici neprestani izvor inspiracije. Bogati tonovi zemljinih slojeva unose boje, od toplog pijeska do sive gline do jutarnje rose i zalaska sunca. Terra je kolekcija rođena iz čiste ljubavi prema zemlji.

Wallpower Favourites kolekcija

Wallpower kolekcija jednom će riječju - preobraziti vaš dom! Nježne nijanse dodatno će utopliti spavaću sobu, a eklektične teksture dat će vašoj dnevnoj sobi originalan pečat.

Waterfront kolekcija

Uronite u mir vlastitog doma uz najnovije Waterfront kolekcije. Zanimljive teksture koje će istodobno osvježiti i povećati prostor.

Želite li renovirati svoj dom na brz način, bez previše ulaganja, a pritom i izraziti svoju osobnost na jedinstven i kreativan način, tapete su izbor za vas.

Posjetite naše Meblo Trade salone i pogledajte cjelokupnu ponudu Eijffinger tapeta. Naši prodajni savjetnici rado će vam pomoći prilikom odabira dekoracija prema kontekstu uređenja vašeg doma. Za sve informacije možete nas također kontaktirati putem e-maila: shop@meblo.hr ili telefona: 098/301-636.