Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Isplanirajte inspirativnu okućnicu i vrt uz Nardi i ideje arhitekta Dejana Popova

U nastavku vam donosimo inspiraciju kroz projekt planiranja i opremanja vrta i okućnice privatne kuće u blizini obale Dunava, s pogledom na brežuljkasti krajolik Novog Sada. Predstavljamo vam rezultat pomnog planiranja arhitekta Dejana Popova (arhitektonski studio Landscape Factory, Srbija), poznatog po brojnim projektima dizajna i opremanja okućnica i drugih otvorenih prostora. Druga zvijezda ove dizajnerske priče svakako je Nardi i izbor namještaja iz kolekcije opreme za vrt i terasu, čije elemente možete kupiti u Meblo Trade web shopu ili prodavaonicama diljem Hrvatske.

Kuća je građena u modernom stilu kojeg definiraju stroge minimalističke linije eksterijera, te okućnica od pozamašnih 2.850 kvadratnih metara, oplemenjena prirodnim zelenilom i natkrivena bujnim krošnjama stabala. Ključna područja vrta praktično su povezana diskretnom stazom popločenom prirodnim kamenom svijetlih nijansi.

Boje vrtnog namještaja odgovaraju sivim i antracit tonovima fasade i elemenata eksterijera kuće, uz pojedine detalje s elementima žute, ljubičasto-plave i boje fuksije. Takva kombinacija zagasitih sivih tonova i pastelnih detalja stapaju namještaj s prirodnim okruženjem i održavaju idealan balans stila, funkcionalnosti i praktičnosti.

Glavni ulaz vodi do velikog trijema opremljenog Nardijevom modularnom vrtnom garniturom Komodo 5, koja u vodoravnom uređenju s kutnom foteljom može ugodno smjestiti do pet osoba, a udobnost sjedenja na garnituri upotpunjuju jastuci kombinirani u više boja, koji dodaju osjećaju mekoće, opuštenosti i udobnosti.

Garnitura Komodo 5 dolazi kao modularni set od pet sjedećih polipropilenskih konstrukcijskih dijelova koje možete potpuno odvojiti u zasebna sjedeća mjesta ili ih kombinirati u jedinstvene cjeline u vodoravnom, L-postavu, ili ih organizirajte kao dvosjede i trosjede. Praktični fleksibilni nasloni i rukonasloni također su potpuno modularni i omogućuju vam izvedbu velikog broja različitih sastava prilagodljivih vašim željama i dimenzijama prostora kojeg opremate.

Raspored vanjski sjedećih elemenata savršeno iskorištava ljepotu zelenila i velikih biljaka u vrtnom okruženju. Prostor za blagovanje namješten je Nardijevim stolom za terasu Rio, a smješten je ispod bujne krošnje drveta, koje daje prirodni hlad. Rio stol za terasu je u Meblo Trade web shopu i Meblo Trade prodavaonicama dobavljiv u bijeloj, tortora ili antracit boji. Pogodan je za natkrivene i otvorene vanjske prostore, te je obrađen UV tretmanom, što znači da je vrlo otporan na sunčevo zračenje i razne atmosferilije.

Prostor za blagovanje upotpunjen je obližnjim lounge prostorom, idealnim za opuštanje uz aperitiv ili čašu omiljenog pića nakon večere. Upravo tamo je smještena Nardijeva zvjezda opremanja eksterijera, glasoviti best seller - stolić Loto od stakla i aluminija, upotpunjen setom stolica Ninfea, koje je arhitekt odabrao u bijeloj izvedbi, a inače su dostupne i u antracit varijanti. Staklo na stoliću Loto možete odabrati u prozirnoj varijanti s bijelim, antracit ili smeđim.

Ovakav set u neutralnoj kombinaciji boja predstavlja pravu vrtnu oazu za opuštanje i uživanje.



Infinity bazen smješten je nešto niže od nivoa kuće, do kojeg su smještene Nardijeve ležaljke Atlantico te praktični i prenosivi Pop stolići za terasu. Atlantico ležaljke su u Meblo Trade-u dobavljive u raznim kombinacijama boja strukture i tkanine. Ukoliko se odlučite na dobavu više komada, uvidjet ćete praktičnu mogućnost slaganja i premještanja koje je olakšano kotačićima na prednjim nogama. Nasloni su podesivi na četiri razine, a dodatno možete naručiti i rukonaslone uz nadoplatu. Pop stolić također možete odabrati u bijeloj, antracit, tortora ili boji bijele kave.

Rezultat pomnog planiranja eksterijera i okućnice rezultirao je ovakvom harmoničnom cjelinom koja savršeno spaja suvremeni dizajn i prirodu koja ga okružuje.

Zašto Nardi?

Nardi je talijanski brend vanjskog namještaja i namještaja za vrt, koji pod dizajnerskim potpisom Raffaella Galiotta već više od 25 godina proizvodi stilska i ekološki prihvatljiva rješenja za opremanja eksterijera doma i komercijalnih objekata. Nardi proizvodi su prisutni u više od 115 zemalja svijeta, a njihova ponuda obuhvaća više od 180 različitih proizvoda.

Nardi je zaista ambasador talijanskog stila u pristupu, dizajnu i planiranju vanjskog namještaja s velikim naglaskom na višestruko nagrađivanom, jedinstvenom minimalističkom dizajnu, nježnim i umirujućim bojama te udobnosti i upotrebljivosti. Nardi namještaj osim vrhunskog dizajna i funkcionalnosti slijedi i visok standard kvalitete u svim aspektima proizvodnje. Karakteristika Nardi proizvoda je kombiniranje ekološki prihvatljivih materijala, od kojih se najviše ističe polipropilen, kao lagan, izdržljiv, ne-toksičan, antistatički i reciklirajući materijal koji je ujedno i vrlo pogodan za sve vremenske uvjete.

Dio Nardi ponude proizvoda pronađite u Meblo Trade webshopu, a ostatak u katalozima Nardi Outdoor Living 2020 i Nardi Sun day. Vaše upite pošaljite na shop@meblo.hr, nazovite nas na 098/301-636, ili posjetite najbliži Meblo Trade salon.