Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Noviteti iz Milana

 

Prije gotovo mjesec dana 60to izdanje Salone del Mobile.Milano je završilo i to nakon dugog iščekivanja radi svima nam znane, pandemije. Ukratko, sajam je bio veliki uspjeh!
Izlagalo je 2.175 brendova, sa 600 mladih dizajnera. Posjećenost je iznosila 262.608 posjetitelja u šest dana, iz 173 zemlje, unatoč gotovo potpunom izostanku kineskog i ruskog tržišta koji su u 2019. godini činili više od 42.000 nazočnosti. Profesionalci iz sektora tiska i medija su također bili bogato zastupljeni, s preko 3500 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta.

Ovogodišnje izdanje je potvrdilo kako kvalitetan i inovativan namještaj već tradicionalno možete pronaći na ključnom globalnom izlogu te koliko je sposoban privući talente, prepričati kreativnost i projekte te poslužiti kao izvanredno mjesto za okupljanje, razmjenu i dijeljenje ideja. Ove je godine fokus bio na održivosti stoga je povodom toga Salone postao međunarodna pozornica za poslovne ideje i tehnološka rješenja koja mogu pridonijeti zaštiti okoliša, doma i učinkovitijem korištenju resursa. Zeleno razmišljanje pretočeno je u stvarnost kako na razini organizacije i upravljanja Manifestacijom, tako i na razini istraživanja upućenih prema  konkretnim i izvedivim rješenjima predstavljena u sklopu instalacije „Design with Nature“.

No, kao i uvijek, za nevjerojatnu popularnost milanskog sajma su zaslužni brendovi koji dirigiraju novitete, trendove i inovacije u svijetu dizajna za predstojeću godinu te postavljaju standard idućim generacijama.

Sada kada je Salone u Milanu i službeno iza nas, možemo vam predstaviti trendove u koje će te se zaljubiti:

1.Kombinacija keramike i kamena

Pririodni materijali u kombinaciji jedan sa drugim nastavlju se smatrati top izborom! Keramika u velikim formatima koja se u najvećoj mjeri koristi za izradu blagovaonskih stolova, komoda i drugih elemenata odlično komplimentira kamenom okviru ili postolju. Najviše je popularizirana keramička ploča sa vidljivo definiranom strukturom koja izgleda prirodno, jedinstveno i originalno. Takav jedan primjerak možemo pronaći u Calligarisovoj radioni koji su otišli korak dalje i upotrijebili cement kao bazu: stol Seashell.
Također, u trendu je posebna vrsta keramike, Corcovado, koja je zamijenila Terazzo. Corcovado podsjeća na mramor jer u sebi sadrži raznobojne čestice kvarca te pridodaje masivnosti i eleganciji cijelog elementa. I ovaj put, odvojili smo za vas Calligarisov primjerak koji idealno prikazuje ljepotu keramičke ploče u takvom izdanju: stol Elsonstol Apian




2. Bouchle stil

Bouclé dolazi iz francuskog jezika i doslovno znači..kovrče! Inače je poznat po petljastom tkanju. To je tkanina koju karakterizira dekorativno upredena vlakna s petljama ili čvorovima. Iako je grube, višedimenzionalne, neujednačene teksture, izuzetno je ugodan na dodir te pruža meku i ugodnu potporu tijelu. Dovoljno je kompaktan da čak ni tijekom vremena ne biste trebali brinuti o izobličenju. Takvo tkanje također povećava izdržljivost materijala. To čini tapecirani namještaj od bouchle bezvremenskim izborom!
U interijerima uređenim u skladu s trendovima za 2022. uglavnom ćete vidjeti sofe, fotelje i garniture bouchle stila u klasičnim bojama kao što je kremasta bež.  Dizajneri pokazuju da čak i kada posežu za novom tkaninom, drže se bezvremenosti u drugim aspektima, kao što je to učinio Kare! Brend je predstavio Peppo kolekciju koja se ističe upravo zbog bouchle stila i jednostavnog, ali efektnog dizajna koji se uklapa u svaki interijer.


3. Održivi materijali

Kao što smo već najavili, lajt motiv ovogodišnjeg milanskog izdanja je zaštita okoliša putem odgovornijeg raspolaganja već iskorištenih materijala, odnosno kako pridonijeti ekološkoj prihvatljivosti namještaja i cijele proizvodne linije korištenjem recikliranih i održivih materijala. Glavni nositelj ovog trenda i politike poslovanja je i ove godine Nardi!
S fokusom na sve održiviju proizvodnju, Nardi nastavlja istraživanje novih proizvoda od recikliranog polipropilena predstavljanjem Stack and Combo, kolekcije ekološki prihvatljivih, suvremenih, nekonvencionalnih vanjskih stolica i stolova koji se mogu 100% reciklirati, ne zahtijevaju posebno održavanje te su otporni na vremenske uvjete.

Ove godine se ovom trendu, uz Nardi, priključila i Connubia predstavljajući svoju inovaciju – fotelju Reef!
Fotelju Reef definiraju jarke boje i ozareni duh koje označavaju novu svijest o dizajnu koji se nameće kao inovativno rješenje prema održivoj i eko- odgovornoj proizvodnji. Osim što je svaki korišteni materijal odabran radi svog zelenog ekološkog otiska i održivosti,  inovacija upravo leži u tkanini kojom je fotelja Reef presvučena . Tkanina je u cijelosti satkana od reciklirane plastike i od plastičnih krhotina koje plutaju našim morima ponajviše od jednokratnih plastičnih boca. Za više zanimljivih informacija i detaljniji opis posjetite članak o fotelji Reef.



4. Cast glass (lijevano staklo)

Staklo u interijerima se ponovo vraća na scenu i to u obliku lijevanog stakla takozvano cast glass. Taj se termin odnosi na staklo koje je lijevano u kalupe i kao takvo stvara dojam jedinstvenosti, unikatnosti i neponovljivosti.

5. Obojeni metal

Namještaj sa obojenom metalnom konstrukcijom ne prestaje biti u trendu! Što su življe i jarkije boje, to je namještaj atraktivniji i daje zaigranost cjelokupnom dekoru prostora. Brend Connubia nastavlja razvijati ovaj trend i ove godine pa u našem asortimanu možete pronaći interesantne modele koji utjelovljuju zaigrani duh ovog brenda:  stolica Academy, stolica YO!, stolica Tuka i još mnoge druge.



 
Noviteti naših dobavljača:

Povrh brendova koje smo već spomenuli jer su se istakli po svojoj vještini produciranja inovativnih rješenja i prednjačenja u trendovima, želimo vam spomenuti i Midjtalijanski brend koji se poznat po nepogrešivoj estetici, ali istovremeno funkcionalnim proizvodima. Njezin osnivač Paolo Vernier voli kolaborirati sa mladim  i perspektivnim dizajnerima koji daju svoju perspektivu na suštinu Midj brenda. Tim povodom je ove godine nastalo 11 različitih kolekcija od koji ćemo mi istaknuti Bolle, Plisse i Spike kolekciju koji su se izdvojili radi inovativnosti.

Bolle kolekcija
Paola Navone kreira Bolle, Midjevu prvu kolekciju za vrt i terasu. Sastoji se od fotelje, fotelje, kauča, stolića, podne lampe i viseće lampe. Sve elemente karakterizira makro-perforirani dizajn naslona koji podsjeća na lagani duh mjehurića. Bolle kolekcija nudi meku estetiku i dizajn s mediteranskim prizvukom, kako biste u potpunosti doživjeli okruženje na otvorenom.



Plissé kolekcija
Paola Navone ponovo nam predstavlja svoje dizajnerske ideje kroz kolekciju stolova Plissé koji odašilju snagu, ali i eleganciju.  Metalna baza predstavlja glavno obilježje kolekcije, postavljajući se kao istaknuti element, koji plijeni pažnju i daje karakter dizajnu.



Spike collection
"Dizajniranje stola Spike bio je inženjerski izazov, kao i stilistički", kaže Giulio Iacchetti, koji je dizajnirao Spike, stol koji spaja različite geometrijske zakone kako bi stvorio proizvod koji prskosi formalnosti i kiču. Stol Spike karakterizira apsolutna redukcija komponenti koji naizgled izgleda kao lagan stol, s lakoćom prenosi ideju čvrstoće i osjećaj konačnosti.



Oduševljeni smo viđenim i radujemo se sljedećem izdanju Salone del Mobile, dogodine u Milanu, točnije od 18. do 23. travnja 2023!


*Za sve informacije i upite vezano za artikle iz novog asortimana naših dobavljača, slobodno nas kontaktirajte putem našeg maila shop@meblo.hr ili na telefon 098/301-636*