Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Pantone boja za 2022. godinu

S dvije vrlo intenzivne godine iza nas, najava nove Pantone boje godine je izrazito uzbudljiva. U noći 8. prosinca 2021. Pantone je najavio novu boju uz impresivan umjetnički događaj u ArtTech Houseu u New Yorku. A nova boja godine je Very Peri!

Što je Pantone boja godine i zašto je važna?


Izvor: pantone.com

Ovo je prva boja godine koja je stvorena posebno za tu priliku, slaveći način na koji su se naši životi promijenili s pandemijom i kako se naša kolektivna kreativnost širi do novih visina. Sve prethodne boje odabrane su od postojećih boja u Pantone sustavu boja.

“Obuhvaćajući kvalitete plave boje, a istovremeno posjedujući ljubičasto-crveni podton, PANTONE 17-3938 Very Peri pokazuje duhovit, radostan stav i dinamičnu prisutnost koja potiče hrabru kreativnost i maštovito izražavanje.” – Pantone

Pantone sustav usklađivanja boja


Izvor: pantone.com

Pantone Colour System je najvažniji sustav usklađivanja boja na svijetu. Sustav je nastao 1963. godine kako bi riješio problem kompliciranog usklađivanja boja u tiskarskoj industriji. Ubrzo nakon toga, Pantone je postao najlakši i najjednostavniji način za klasifikaciju, komunikaciju i usklađivanje boja uz korištenje kataloga boja.

Svaka boja, u svakom tonu i nijansi, dobila je broj da je klasificira. Već više od 40 godina Pantone je sustav za usklađivanje boja ne samo za industriju dizajna već i za proizvođače boja, tekstila i plastike.

Kako unijeti Pantoneovu "Very Peri" u svoj dom


Izvor: pantone.com

Iako se za Pantoneove boje 2021. godine govorilo da su znak vremena, to nije promijenilo činjenicu da baš i nisu bile za svačiji ukus - pogotovo kada se radilo o njihovom uključivanju u dom. Naravno, Ultimate Grey (siva) ide uz gotovo sve, ali Illuminating (žuta) predstavljala je ozbiljan izazov u interijerima.

Pantone je za 2022. godinu odabrao nešto raznovrsniju boju. Zapravo, ukrašavanje s Very Peri, plavom bojom s crvenim nijansama, nije samo jednostavno – može biti i nevjerojatno zabavno. To je vjerojatno zbog činjenice da je boja u znaku slavljenja novosti, kao i da signalizira spajanje digitalnog i fizičkog života.

Very Peri boja pruža osjećaje modernog i svježeg, ali na sretan način pun nade koji se neprimjetno uklapa u naše domove koji se mijenjaju. Međutim, boja još nije dostupna na tržištu dekoracija zato što je Pantone zapravo tek izumio novu nijansu po prvi puta u povijesti svog Pantone obrazovnog programa boja godine.

S obzirom na to, iz Meblo ponude izdvajamo komade za uređenje interijera koji sadrže nijansu (ili nešto slično) kako bi vaša pretraživanja bila manje izazovna.

Osvježite svoj dom uz Very Peri


Izvor: pantone.com

Very Peri, ili slične plave nijanse s toplim crvenim nijansama, možete unijeti u dom kao primarne boje, ali i kao boje koje će dodatno obogatiti izgled prostorije. Plave boje se često biraju za spavaće sobe, jer mogu simbolizirati mir i spokoj, te mogu promovirati umirujući osjećaj koji je idealan za odmor i opuštanje.

Uz dodatak toplih crvenih tonova, Very Peri može donijeti svjež i kreativan osjećaj koji je savršen za one koji traže nešto novo. Boja je prikladna za bezbroj materijala, tekstura i završnih obrada. Razmislite o dodavanju Very Peri u svoj dom kroz neke od ovih ideja:

  • Jastuk Capman u tonu sličnom Very Peri služi kao privlačan naglasak i detalj gdje god ga smjestili.
  • Zidna umjetnost s nijansama i komplementarnom paletom može osvježiti svaku sobu u vašem domu. Foto tapeta Vol. 15 Wild Garden 4-211 s detaljima koji asociraju na Very Peri nijansu unijeti će nove osjećaje u vaš prostor.

Palete boja s Very Peri

Ako vam se sviđa Very Peri, ali niste sigurni s kojim ga bojama upariti, Pantone je napravio temelj za vas. Tvrtka je ponudila četiri različite palete boja kako bi prenijela različita raspoloženja i pokazala svestranost boja.

Bez obzira na to želite li napraviti veliku promjenu u interijeru svog doma u novoj godini ili jednostavno trebate osvježenje s nekoliko novih kućnih detalja, PANTONE 17-3938 može vam pružiti inspiraciju i svestranost u kombinacijama boja.