Moja košarica
Nema proizvoda

Blog

Pripremi se za sezonu: uredi apartman u koji će se gosti uvijek vraćati

Dolazi ljepše vrijeme, dani u kojima turisti posjećuju naše gradove, znamenitosti, obalu i sve ostale prirodne ljepote.
Iskoristite priliku. Uredite i opremite apartman koji će privući goste, apartman koji će ostaviti pozitivne utiske, zadovoljiti njihove potrebe i u koji će se gosti uvijek s osmjehom vraćati.

Kvalitetno opremanje namještajem po ukusu, funkcionalnosti i po mjeri, koji će se uklopiti u prostor te ga maksimalno iskoristiti nije lak zadatak. Gosti su zahtjevni i žele uživati u svojem odmoru te im je zbog toga to potrebno i omogućiti.

Od većeg namještaja za dnevnu i spavaću sobu, namještaja i posuđa za kuhinje i blagovaonice pa sve do stolova i stolica za vrt i terasu te detalja koji će cijeli prostor zaokružiti u smislenu cjelinu. Sve to pronađite u Meblo Trade-u. Opremite apartman s početnom idejom da želite svoje goste ponovno vidjeti i ponovno ugostiti.


Krenimo u potragu za namještajem po prostorijama:

Spavaća soba:

U apartmanu, baš poput kuće, spavaća soba je mjesto gdje se gosti žele opustiti, naspavati te probuditi odmorni i spremni za nova istraživanja i nove avanture koje su pred njima.

Osigurajte gostima zdravo spavanje uz kvalitetne podnice, madrace, anatomske jastuke te nadmadrace koji će im omogućiti dobar san bez obzira na to što su daleko od kuće. Odmor je važan i bitan pa bi stoga kreveti i pomoćni ležajevi kojima planirate opremiti apartman trebali biti praktični i različitih dimenzija kako bi bili prilagođeni za svakoga, a i kako bi u apartman primili što više ljudi, ciljajući na to da u apartmanu bude obitelj s nekoliko djece gdje svi žele boraviti skupa.

Isto tako, bitni su i segmenti poput ormara, komoda i noćnih ormarića koji će ispuniti sobu i omogućiti gostima odlaganje i pohranu stvari, ali i pospremanje posteljine, deka i popluna koje ste vi ostavili u apartmanu za njih. Neka posteljina bude ugodna i nježna na dodir zanimljivih i vedrijih boja kako bi soba dobila na živosti što će ju svakako učiniti privlačnijom.


Dnevna soba:

Centralno mjesto apartmana je dnevna soba ili svima poznatiji dnevni boravak koji je prostorija u apartmanu gdje se obitelj okuplja, opušta, provodi trenutke u zajedničkom druženju. Ako su gosti apartmana došli na kratko i u apartmanu općenito provode manje vremena, dnevna soba će na njih ostaviti jedan od važnijih utisaka na ukupni dojam.

Svakako da ćete prostor, ovisno o veličini, upotpuniti sjedećom garniturom, foteljom i tabureom po želji, a dojam zaključiti stolićem, elementima i dnevnim sastavima na koje možete postaviti dekoracije ili uređaje kako bi gosti što više uživali u danim benefitima prostora.

Važno je naglasiti da veličina prostorije zahtjeva detaljno smišljanje kako prostor maksimalno iskoristiti te ostaviti što jači dojam na gosta i posjetitelja apartmana. Različite dimenzije, boje i materijali olakšat će uređivanje apartmana, a ako vam stvarno nedostaje ideje možete pronaći dnevne sastave koji će “u jednom potezu” popuniti dnevni boravak.

Dekori koji će obogatiti prostor i ostaviti dojam na gostu su prekrivači, dekorativni jastuci, tepisi puni detalja te slike, satovi i police na zidovima koji će proširiti prostor, ali i dati mu određenu personalnu notu.


Kuhinja i blagovaona:

Većina gostiju dođe umorna, željna odmora i sna, pa ako si i priprema neki obrok to je većinom nešto brzinsko kako bi zadovoljili potrebu za gladi. Upravo zbog toga važno je da je kuhinja praktična, laka za korištenje, a još jednostavnija za čišćenje.

Ako apartman ima prostoriju u koju će stati kuhinja određenih mjera onda svakako preporučujemo blok kuhinje. Za maksimalno iskorištavanje prostora preporuka je kuhinja po mjeri koja će svojim dimenzijama i oblicima iskoristiti dani prostor.

Stol i stolice kao središte blagovaonice gdje se poslužuje jelo i okuplja obitelj potrebno je odabrati po unaprijed osmišljenom planu kako bi se materijalom i dimenzijama uklopili u prostor.

Posuđe koje ostaje u apartmanu i na kojima si gosti poslužuju hranu treba biti kvalitetno i namijenjeno čestoj uporabi jer kroz apartmansku kuhinju proći će dosta gostiju i cilj je nabaviti posuđe koje ne treba mijenjati svake sezone.


Vrt i terasa:

Jutarnja kavica prije dnevnih obilazaka ili večernje opuštanje s pogledom na krajolik koji ih okružuje oduševit će vaše goste. Sve više gostiju cijeni tišinu i čistu prirodu jer im je to bijeg od svakodnevnih obaveza.

Omogućite im da to uživanje provode na kvalitetnom namještaju od tikovine, kovanog željeza ili polipropilena koji su za vas jednostavni i laki za održavanje. Također, brend Nardi svojim stolovima i stolicama za terasu naglašava sve benefite danog prostora, a vaš prostor podići će na jednu novu, sasvim drugačiju razinu.

Ako vam još uvijek nedostaje inspiracije kako obogatiti svoj vrt i terasu i koji namještaj postaviti kako bi gosti guštali i osjećali se ugodno ponuda ostalog vanjskog namještaja je idealna za vas.


Tekstil i dekori:

Svaki apartman obilježe detalji. Detalji su ti koji čine razliku i koji ljudi primjećuju. Posljednja točka na i vašeg apartmana neka budu tekstil i dekori koji će se predivno uklopiti u apartman i učiniti ga prirodnim, ali elegantnim i pomno isplaniranim prostorom za primanje gostiju.

Osigurajte toplinu doma brojnim prekrivačima i dekama. Za popodnevno grijanje tijekom odmora na garnituri ili jutarnje prekrivanje tijekom ispijanja toplog napitka na terasi. Neka vašim gostima ne nedostaje prekrivača koji će ih utopliti.

Dekorativni jastuci mogu se posložiti na dvosjed ili garnituru i dodati boje, uzorke i oblike u vaš prostor. Na ovaj način povećavate udobnost svoje garniture, ali i apartmanu dajete posebnu čar. Možete odabrati i jastučnice kojima ćete “presvući” postojeće jastuke kako bi se što ljepše uklopili u prostor i kako bi i starije jastuke.

Stolove u apartmanu ukrasite prigodnim nadstolnjacima, a podove obogatite prekrasnim tepisima različitih dimenzija, boja i oblika.

Svoju terasu i balkon možete ukrasiti i visećim lampionima koji će u sumrak pružiti osjećaj intime, opuštanja i uživanja u predivnoj zvjezdanoj noći. Otkrijte i koje još mogućnosti skriva ovaj lampion koji na prvu pruža atmosferično osvjetljenje.

Završno, ali ne i manje važno su svi ostali zidni i stolni ukrasi koji će upotpuniti prostor. Satovi, slike i police netipičnog izgleda i maštovitih oblika zasigurno će prostoru dati razinu otmjenosti i profinjenosti. Cilj uređivanja prostora uz pomoć tekstila i dekora je napraviti ugođaj u kojem će gost uživati i osjećati se kao kod kuće jer njihova poruka je važna i ostavlja efekt i na ostalim potencijalnim posjetiteljima.


Ulaganje u apartman nije mala investicija, ali ako se osmisli plan po kojem će se uložiti, obnoviti i opremiti apartman onda je veća mogućnost da će gosti biti zadovoljni, vraćati se, ostavljati pozitivne recenzije, a vi ćete biti popunjeni novim upitima i zahtjevima te će povrat investicije vrlo brzo doći.

Postignite obostrano zadovoljstvo. Neka gost bude zadovoljan vašim apartmanom, a vi svojim gostom.

Kada se odlučite na uređivanje apartmana posjetite Meblo Trade salone pogledajte cjelokupnu ponudu za opremanje apartmana u našem webshop-u. Za sve upite i informacije slobodno nas kontaktirajte na shop@meblo.hr ili 098/301-636.