Moja košarica
Nema proizvoda

Kako izmjeriti kuhinju?

1. Kako izmjeriti kuhinju?

Izmjera kuhinje ključna je za planiranje kuhinje, pogotovo kuhinje po mjeri. Prilikom kupovine kuhinje po mjeri, izmjeru rade profesionalci kako bi se osigurala preciznost i točnost. Ako sami želite izmjeriti kuhinju kako bi jednostavno došli do ponude, onda ovaj proces obuhvaća nekoliko ključnih koraka.

Prvo, izmjerite dužinu i širinu svake zida koristeći mjerilo ili mjernu traku. Važno je izmjeriti svaki zid, čak i ako ne planirate postavljanje elemenata na svaki zid, jer to može utjecati na ukupni raspored.

Zatim, zabilježite položaj i dimenzije svih vrata, prozora i otvora. To uključuje visinu i širinu svakog vrata i prozora, kao i njihovu udaljenost od zida. Također, ne zaboravite izmjeriti i zabilježiti visinu prozorskog praga od poda.

Nakon toga, izmjerite visinu od poda do stropa. Ova mjera je posebno važna ako planirate postaviti visoke elemente, poput visokih ormarića.

Na kraju, uzmite u obzir i bilo kakve arhitektonske osobine, poput stupova ili ispusta, koje bi mogle utjecati na postavljanje kuhinjskih elemenata.

2. Kako izmjeriti položaj utičnica i prekidača?

Utičnice i prekidači važan su dio planiranja kuhinje. Izmjerite visinu svake utičnice i prekidača od poda i udaljenost od najbližeg zida. Također zabilježite na kojem su zidu postavljeni.

3. Kako izmjeriti veličinu kuhinjskih elemenata?

Kada mjerite kuhinjske elemente, važno je izmjeriti njihovu visinu, širinu i dubinu. Za elemente s vratima ili ladicama, izmjerite dubinu s otvorenim vratima ili ladicama. Uključite i prostor potreban za otvaranje vrata ili ladicama bez prepreka.

4. Kako izmjeriti prostor za kuhinjske aparate?

Kada izmjerite prostor za kuhinjske aparate, uzmite u obzir njihovu širinu, dubinu i visinu. Također, uključite prostor potreban za otvaranje vrata aparata i za cirkulaciju zraka.