Moja košarica
Nema proizvoda

Kako oprati tepih?

 1. Kako pripremiti tepih za pranje?

Prije pranja tepiha, potrebno ga je temeljito usisati kako biste uklonili prašinu i nečistoće. Zatim, otklonite sve mrlje koristeći specijalizirano sredstvo za uklanjanje mrlja s tepiha. Ukoliko je moguće, preporučuje se da tepih prenesete na otvoreni prostor prije pranja.

2. Koja sredstva se mogu koristiti za pranje tepiha?

Za pranje tepiha možete koristiti specijalizirane deterdžente za tepihe ili kućna sredstva poput otopine vode i bijelog octa. Uvijek je preporučljivo testirati sredstvo za pranje na neprimjetnom dijelu tepiha kako biste se uvjerili da neće oštetiti boje.

3. Kako očistiti tepih čupavac?

Čišćenje tepiha čupavca može biti malo izazovnije zbog njegove teksture. Kao prvi korak, temeljito usisajte tepih koristeći usisavač s rotirajućim četkama. Ako su prisutne mrlje, upotrijebite sredstvo za uklanjanje mrlja koje je sigurno za korištenje na takvom tepihu. Za dubinsko čišćenje, možete koristiti parni čistač, no važno je da tepih potpuno osušite nakon čišćenja kako bi se spriječio razvoj plijesni.

4. Kako oprati tepih ručno?

Za ručno pranje tepiha, potrebno je natopiti ga sredstvom za pranje, a zatim četkati koristeći mekanu četku. Nakon toga, tepih treba temeljito isprati vodom i ostaviti da se prirodno osuši.

5. Kako oprati tepih u perilici?

Ako je vaš tepih prikladan za pranje u perilici, pazite da ga operete na niskoj temperaturi i koristite program za delikatno pranje. Također, koristite samo deterdžente namijenjene za pranje tepiha u perilici.

6. Kako osušiti oprani tepih?

Nakon pranja, tepih je potrebno dobro isprati i ostaviti da se suši na otvorenom prostoru, daleko od izravnog sunčevog svjetla. Preporučuje se okretanje tepiha tijekom sušenja kako bi se osiguralo jednako sušenje s obje strane.